Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την αύξηση της στεγαστικής συνδρομής για τους τσιγγάνους της Χαλκίδας ζητά ο Πιπεργιάς

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007, 15:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Την ανάγκη αύξησης της στεγαστικής συνδρομής για τους Τσιγγάνους της Χαλκίδας, με τη χορήγηση περισσότερων δανείων στις οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις, επισημαίνει με ερώτησή του, προς τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής, τονίζει ότι στο δήμο Χαλκιδέων έχουν εγκριθεί μόνο 16 δάνεια στεγαστικής συνδρομής, από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία καλύπτουν ένα ελάχιστο ποσοστό, σε σχέση με το συνολικό αριθμό οικογενειών Ελλήνων Τσιγγάνων, που κατοικούν στο δήμο. Σημειώνει ότι στην περιοχή Χαραυγή και Καμάρες διαβιούν πάνω από 1.000 άτομα της φυλής των Τσιγγάνων σε πολύ άσχημες συνθήκες, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, σε σπίτια ακατάλληλα για οίκηση και ότι η αύξηση της στεγαστικής συνδρομής σε περισσότερες οικογένειες θα μπορούσε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.

«Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 150 αιτήσεις δικαιούχων, που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Η έγκριση περισσότερων αιτήσεων δανειοδότησης θα έδινε μια ανάσα σε περισσότερες οικογένειες Τσιγγάνων του δήμου Χαλκιδέων» τονίζει ο Δ. Πιπεργιάς.

Ερωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να εγκρίνει περισσότερες από 16 αιτήσεις οικογενειών Ελλήνων Τσιγγάνων του δήμου Χαλκιδέων, για χορήγηση δανείου στεγαστικής συνδρομής.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.