Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οργανωτικές αλλαγές του Ηρακλή στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007, 16:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Από την 1η Μαρτίου, ο Ηρακλής προχωρεί στην εφαρμογή οργανωτικής αλλαγής στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας και της υγιούς και διαρκούς ανάπτυξης του εργοστασίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρίας.

Η συγκεκριμένη οργανωτική αλλαγή, εστιάζει στην ανάθεση των μεταφορικών δραστηριοτήτων του λατομείου σε εξειδικευμένη στο χώρο εταιρία. Ο τρόπος αυτός λειτουργίας εφαρμόζεται επιτυχώς εδώ και χρόνια σε όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου της χώρας.

Καμία απόλυση δεν θα γίνει, όπως διαβεβαιώνει η εταιρία στη σχετική ανακοίνωσή της, λόγω της οργανωτικής αυτής αλλαγής. Αντιθέτως, η εξωτερική ανάθεση, σε συνδυασμό με τη βέλτιστη ανακατανομή των πόρων, παρέχει στους εργαζόμενους, ευκαιρίες ανάπτυξης της τεχνικής τους κατάρτισης μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης. Επίσης, από τον εξωτερικό συνεργάτη θα απασχοληθούν εργαζόμενοι από την τοπική κοινωνία, προσφέροντας εισόδημα στην περιοχή.

«Για τον Ηρακλή, η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδη αξία. Κατ' επέκταση, αποτελεί συμβατική υποχρέωση των εξειδικευμένων συνεργατών του Ηρακλή η τήρηση στο ακέραιο των προδιαγραφών της εταιρίας σχετικά με την ασφάλεια και την εργατική νομοθεσία.

Αναβαθμίζουμε τις προδιαγραφές λειτουργίας, βελτιώνουμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε το εργατικό μας δυναμικό και διασφαλίζουμε την υγιή λειτουργία και βιωσιμότητα του εργοστασίου της Χαλκίδας. Η συνεισφορά του εργοστασίου στην τοπική κοινωνία είναι ετησίως 60 εκατομμύρια όσον αφορά στην απασχόληση και τη δημιουργία εισοδήματος της τοπικής αγοράς.

Μετά την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 14 εκατομμυρίων το 2006, ο Ηρακλής σχεδιάζει, το 2007, να επενδύσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, όπως και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εργοστασίου» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της εταιρίας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.