Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

«Ονειρο θερινής νυχτός» η απόκτηση κατοικίας

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007, 16:21
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1η του Μάρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνιστούν «νέα ευρεία επίθεση στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα:

«Για την Εύβοια οι μεσοσταθμικές αυξήσεις είναι στο 14,25% και όπως σε όλη την Ελλάδα θα οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις φόρου, είτε πρόκειται για μεταβιβάσεις ακινήτων, είτε ακόμα για τις περιπτώσεις των κληρονομιών, των γονικών παροχών και των δωρεών. Η ιδιόκτητη κατοικία είναι «όνειρο θερινής νυκτός» για τους περισσότερους πλέον.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που εξήγγειλε προκλητικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα, αυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και αυτή είναι η ουσία της φορολογικής της πολιτικής, όπως τέτοια ήταν για χρόνια και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα και να αποσύρουν τη στήριξή τους από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν αυταπάτες (ΣΥΝ) ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν χρόνια τώρα, οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορεί να εκσυγχρονιστεί προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές ανατρέπονται με ταξικούς αγώνες που χρειάζεται να ενισχυθούν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.