Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αδικαιολόγητες αυξήσεις τελών στο δήμο Αυλώνος

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007, 16:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο δημοτικός συνδυασμός "Ενότητα - Όραμα -Δημιουργία" για το Δήμο Αυλώνος εξέδωσε ανακοίνωση για τις αυξήσεις των τελών που αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Με πρόταση του Δήμαρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη η πειθήνια πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε το διπλασιασμό των τελών καθαριότητας, φωτισμού, ΤΑΠ και τελών χρήσης πεζοδρομίου.

Έτσι διπλασιάσθηκαν: 1) τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Αυλώνος από 0,70 σε 1,40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, 2) τα τέλη ΤΑΠ: α) από 12 σε 30 ευρώ για τα ακίνητα που έχουν πρόσοψη στην επαρχιακή οδό και για τα ακίνητα των Χανίων, της Μουρτερής, του Καλάμου και της Κορασίδας, β) από 9 σε 15 ευρώ για τα ακίνητα εντός ορίων οικισμών, γ) από 3 σε 6 ευρώ για όσα ακίνητα βρίσκονται εκτός ορίων οικισμού και 3) τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων από 1 σε 2 ευρώ.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία αδικαιολόγητη και φορομπηχτική πολιτική που φέρνει σε απόγνωση την πλειοψηφία των δημοτών και εκθέτει ανεπανόρθωτα το Δήμαρχο, ο οποίος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του είχε υποσχεθεί ότι θα τα μειώσει τα τέλη.

Αντίθετα τώρα αποκαλύφθηκε ότι από υπαιτιότητα του Δήμου δεν έχουν καταρτισθεί οι κατάλογοι και δεν έχει εισπραχθεί το ΤΑΠ των ετών 2004, 2005, 2006. Όλα αυτά τα τέλη, είπε ο κ. Δήμαρχος, οι δημότες θα τα πληρώσουν μαζεμένα φέτος. Έτσι το αδιέξοδο των οικονομικά αδύνατων θα είναι απόλυτο.

Ο συνδυασμός μας με ένσταση που κατέθεσε προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητά την ανάκληση των παραπάνω παράλογων αποφάσεων που πλήττουν αδικαιολόγητα τους κατοίκους της περιοχής μας".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.