Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Αγωγή του Καταναλωτή

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007, 16:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Αγωγή του Καταναλωτή και την εκπαίδευση για την Αειφορία με τίτλο «Επιλέγω, αποφασίζω και καταναλώνω». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τις 16.30 έως τις 21.00 μ.μ., στη Χαλκίδα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ομιλίες, συζήτηση και εργαστήρια. Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του Θεματικού Έτους 2007 Καταναλωτισμός και Περιβάλλον όπως αυτό ορίστηκε από το ΥΠΕΠΘ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  1. Προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ από την εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και τίτλο «Ελλάς, Ελλήνων, υπερχρεωμένων» σε επιμέλεια και ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλουγλου.
  2. Ανταλλαγή προβληματισμών και συζήτηση.
  3. Χωρισμός σε ομάδες και λειτουργία παράλληλων εργαστηρίων με θέματα:
    • α) «Διαφήμιση και κατανάλωση» με συντονιστή τον Καλαϊτζίδη Δημήτρη, Δρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Δ/ντή του Ραλλείου Γυμνασίου και προέδρου ΣΠΕ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
    • β) «Το κινητό τηλέφωνο» με συντονίστρια τη Σχίζα Ντίνα, Δρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Α' Αθήνας.
    • γ) «Λήψη απόφασης και Αγωγή στην Κατανάλωση» με συντονίστρια την Ανέστη Σωτηρία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας.
    • δ) «Εξερευνώντας τι είναι Κατανάλωση» με συντονίστρια την Καλαθέρη Μαγδαληνή, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας.
    • ε) «Οικοδημοσιογράφοι: εκπαίδευση για την αειφορία μέσα από τον τύπο» με συντονίστρια την Καλαμπαλίκη Θάλεια, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας.
    • στ) «Υλικά Συσκευασίας - η συμβολή τους στα απορρίμματα» με συντονιστή τον Κανταναλέων Νεκτάριο, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας.
  4. Παρουσίαση των ομάδων και συζήτηση.

Στο χώρο της ημερίδας θα υπάρξει έκθεση με υλικά από καταναλωτικές οργανώσεις και αρμόδιους συνεργαζόμενους φορείς (Κέντρο προστασίας Καταναλωτή ΔΕΠΑΧ Δήμου Χαλκιδέων, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ΚΕΠΚΑ Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe direct, ΕΚΠΟΙΖΩ κ.ά.).


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.