Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμμετοχή του Μητροπολίτη Χαλκίδας στον εορτασμό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007, 14:18
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κατάγεται από την Εύβοια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας μετέβη στην Καλαμάτα, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή της μεγάλης πανήγυρης, της Υπαπαντής του Σωτήρος, μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας επισκέφθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το Γέροντα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρώην Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Στέφανο, ο οποίος πρόσφατα υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Ας σημειωθεί ότι ο Ευβοέας Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Θέμελης) αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε λαμπρή τελετή, η οποία έλαβε χώρα στα διδακτήρια της παραπάνω Σχολής στην Καλαμάτα, στις 29 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Καθηγητής κ. Φώτιος Δημητρακόπουλος - Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρουσίασε το έργο του τιμωμένου Ιεράρχη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μίλησε με θέμα: «Η συμβολή της ελληνικής γλώσσης εις την αγωγήν των παίδων κατά τον Κωνσταντίνον Οικονόμον τον εξ Οικονόμων».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.