Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εμπλοκή στη λειτουργία της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ Χαλκίδας

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006, 15:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, για τη μη λειτουργία της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ Χαλκίδας. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής, επισημαίνει ότι το Πρωτοδικείο Χαλκίδας ακυρώνει τις αποφάσεις της επιτροπής, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν σοβαρά υγειονομικά και ασφαλιστικά θέματα. Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Τοπική Διοικητική Επιτροπή του ΙΚΑ Χαλκίδας. Ο κ. Πιπεργιάς αναφέρει στην ερώτησή του:

«Η Τοπική Διοικητική Επιτροπή (ΤΔΕ) του ΙΚΑ Χαλκίδας, λόγω αμφισβήτησης της νομιμότητας της σύνθεσής της, επειδή προεδρεύεται από εν' ενεργεία δικαστικό, δεν μπορεί να συνεδριάσει, διότι το ένα εκ' των δυο τμημάτων του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ακυρώνει τις αποφάσεις που εκδίδει και τις αναπέμπει στην ίδια ΤΔΕ για να αποφασίσει με νόμιμη σύνθεση.

Η εμπλοκή αυτή, στη λειτουργία της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ Χαλκίδας, έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση πολλών εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν σε σοβαρά συνταξιοδοτικά, υγειονομικά και εργοδοτικά θέματα και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών για την καθυστέρηση προώθησης των υποθέσεών τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Τοπική Διοικητική Επιτροπή του ΙΚΑ Χαλκίδας».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.