Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση των δήμων Κύμης και Ραφήνας

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010, 15:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων οι δύο δημοτικές αρχές Κύμης και Ραφήνας προέβησαν σε υπογραφή αδελφοποίησης από την περσινή χρονιά, επιβεβαιώνοντας έτσι τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο περιοχές.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη εκδήλωση αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Κύμη, ο Δήμος Ραφήνας αντίστοιχα, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, ετοίμασε μια σειρά εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την από κοινού αποδοχή συνεργασίας και συμφιλίωσης των δύο Δήμων.

Στην ομιλία του, ο οικοδεσπότης και Δήμαρχος Ραφήνας κ. Αντρέας Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στη μετοίκηση των Κουμιωτών λιγνιτωρύχων από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή προς τη Ραφήνα και τη δημιουργία εκεί ενός ισχυρού πυρήνα, ο οποίος διευρύνθηκε μεταδίδοντας τον κουμιώτικο πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και την τέχνη της εξόρυξης του λιγνίτη.

Ο Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτρης Θωμάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων ισχυρών δεσμών ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το Λύκειο Ελληνίδων σε μικρασιάτικες μελωδίες και ακολούθησαν μικρασιάτικοι χοροί που έδωσαν το στίγμα των αλησμόνητων πατρίδων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μπάτσα-Θωμά Αρετή, ενώ πολλοί ήταν οι Κουμιώτες που έδωσαν την παρουσία τους στην εκδήλωση, συγκινημένοι από την ιστορική διαδρομή των προγόνων τους.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.