Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερέτρια μια ματιά στην αρχαία πόλη. Ελβετοί αρχαιολόγοι στην Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 16:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Πηγή: culture.ana-mpa.gr

Στα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποιεί η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ερέτρια, αναφέρεται άρθρο της εφημερίδας "Le Temps" της Γενεύης.

Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα που λειτουργεί από το 1964, ανέλαβε το 1975 την ευθύνη μιας ελβετικής αρχαιολογικής αποστολής που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ερέτριας στην Εύβοια.

Οι δραστηριότητες της σχολής στην Ερέτρια περιλαμβάνουν την εξερεύνηση της ιστορίας της πόλης, με την ανασκαφή των ερειπίων της, τη μελέτη των ευρημάτων, τις ερευνητικές εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες.

Στο άρθρο της εφημερίδας αναγγέλλεται επίσης η έκθεση "Ερέτρια μια ματιά στην αρχαία πόλη. Ελβετοί αρχαιολόγοι στην Ελλάδα" που θα φιλοξενηθεί από 22 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου 2011 στο Antikkenmuseum της Βασιλείας.

Η έκθεση, την οποία διοργανώνει η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την 11η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρουσιάσει τις συνήθειες, τις εμπορικές σχέσεις και άλλα στοιχεία από τη δημόσια και ιδιωτική ζωή της Αρχαίας Ερέτριας, όπως προκύπτουν από αντικείμενα που ανασύρθηκαν από τις ανασκαφές.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.