Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οργή Μαρκόπουλου

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 14:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Σε δήλωση προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος για τα έργα που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ «Πολιτιστικής Κληρονομιάς», κάνοντας λόγο για "δυσάρεστη έκπληξη" και εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι ενημερώνεται από τα ΜΜΕ για έργα στην Εύβοια.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: "Προσωπικά, μου είναι εξοργιστικό να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ, για έργα στο νομό μας, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί στο πολιτικό μου γραφείο. Είναι αξιοπερίεργο γιατί απουσιάζουν δύο πολύ μεγάλα έργα.

Πρώτον, το υπερώριμο έργο συντήρησης της Αγ. Παρασκευής Χαλκίδας, για το οποίο είχε ήδη προβλεφθεί χρηματοδότηση.

Δεύτερον, η μετατροπή της Αρέθουσας σε μουσείο. Ειδικά για το τελευταίο, θα μπορούσε τουλάχιστον να χρηματοδοτηθεί το τέλος της μελέτης.

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή κουτσουρεύτηκε το ΕΣΠΑ πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας και το κρύβει η Περιφέρεια Στερεάς ή τα υπόλοιπα χρήματα θα διοχετευτούν σε άλλα έργα που επίσης δεν γνωρίζουμε, πιθανότατα σε άλλους νομούς, αφού εμείς στην Εύβοια δεν διαθέτουμε άλλα ώριμα έργα.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πρόκληση και προσβολή για τον νομό αλλά και ένδειξη εγκατάλειψης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αποπεράτωση της συντήρησης του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.»

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.