Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παραμένει η ανησυχία των ελεύθερων επαγγελματιών για το νέο τους Ταμείο

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007, 15:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη είχε ζητήσει να μην θιγούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών μετά τη σύσταση του νέου τους Ταμείου (ΟΑΕΕ) και να εγγυηθεί η Κυβέρνηση την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Στην απάντησή του ο κ. Τσιτουρίδης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η σύνταξη κανενός συνταξιούχου των τριών Ταμείων (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ) και ότι τα ελλείμματα του νέου φορέα που προέκυψε από τη συγχώνευσή τους, καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

"Όμως η ανησυχία στους ασφαλισμένους παραμένει αφού η τροποποίηση του Π.Δ. 258/2005 δεν έχει γίνει και ο κίνδυνος για μειωμένες συντάξεις για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2009, δεν έχει παρέλθει" σημειώνει η κα Περλεπέ και συνεχίζει:

"Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ταλαιπωρία των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του νέου φορέα, αφού η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος και να στηρίξει τη λειτουργία του ΟΑΕΕ μετά τη συγχώνευση των τριών ταμείων των ελεύθερων επαγγελματιών".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.