Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ομιλία Περλεπέ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007, 09:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση Γυναικών Ιστιαίας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.30 στα γραφεία του Συλλόγου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας. Θέμα της ομιλίας θα είναι «8 Μάρτη. Γυναίκα: Μια διαχρονική αξία».

Η κυρία Περλεπέ έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 8η Μαρτίου υποδηλώνει την ανάγκη για τακτικό απολογισμό των βημάτων που γίνονται στις κοινωνίες, προς την ισότητα των δύο φύλων και για το σχεδιασμό της περαιτέρω πορείας, για νέες διεκδικήσεις και νέες κατακτήσεις.

Στη χώρα μας καταφέραμε πολλά τις τελευταίες δεκαετίες για την ισότητα, κυρίως με τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά χρειάζεται καθημερινή εγρήγορση για την προάσπιση και επέκταση των γυναικείων δικαιωμάτων που κινδυνεύουν από την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Οι υποστηρικτικές δομές του κράτους για την ανακούφιση των γυναικών από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, φθίνουν συνεχώς. Τα φαινόμενα καταπάτησης των ατομικών, εργασιακών και άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων, παρουσιάζονται όλο και πιο οξυμμένα το τελευταίο διάστημα.

Οι Ελληνίδες, εν όψει και των εκλογών που έρχονται, μπορούν να υπερασπίσουν με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους, όσα κατακτήθηκαν στη χώρα μας, όχι μόνο προς όφελός τους, αλλά και προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον, με πραγματική ισότητα των δύο φύλων και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.