Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δωρεά αρχείου των Ευβοϊκών Μελετών στη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αλιβερίου

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007, 16:22
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Από το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών γνωστοποιούνται τα παρακάτω:

1) Υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος παρέδωσε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αλιβερίου υπό μορφή δωρεάς, μια πλήρη σειρά του αρχείου Ευβοϊκών Μελετών και υπέγραψε με τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης καθηγητή κ. Καρβουνιάρη Αθανάσιο το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης & παραλαβής.

Το αρχείο Ευβοϊκών Μελετών είναι επιστημονική επετηρίδα, αποτελεί την πνευματική κιβωτό της Εύβοιας και εκδίδεται από την ίδρυση της εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών συνεχώς μέχρι σήμερα - με εξαίρεση τα χρόνια της κατοχής.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος κάτοικος της περιοχής μπορεί να έχει πρόσβαση στο πλούσιο υλικού του περιοδικού αυτού συγγράμματος που εκδίδεται από το 1935 και καλύπτει όλο το φάσμα των ευβοϊκών ενδιαφερόντων. Για πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους το τηλέφωνο της βιβλιοθήκης Αλιβερίου είναι 22230 24330.

2) Όπως είναι γνωστό, στις 1 Δεκεμβρίου 2006, το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της ΕΕΣ οργάνωσε διάλεξη του γνωστού καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου με θέμα "Η γένεση του σύμπαντος και το αρχέγονο φως". Η εκδήλωση σημείωσε τεράστια επιτυχία και παρά την άρτια οργάνωσή της πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων της αίθουσας.

Προκειμένου να δοθεί δυνατότητα, σε όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν, να γνωρίσουν τη συναρπαστική ιστορία της γένεσης του σύμπαντος και του αρχέγονου φωτός μέσα από το γλαφυρό και ποιητικό λόγο του καθηγητή - συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη εκδόθηκε από το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου του ΕΕΣ και κυκλοφορεί ήδη σε μορφή video dvd η διάλεξη σε πλήρη μορφή έναντι του συμβολικού τιμήματος 10 ευρώ, υπέρ του τοπικού τμήματος της ΕΕΣ. Η έκδοση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Γιώργου Γραμματικάκη.

Τα σημεία διάθεσης του dvd είναι τα παρακάτω: Υποθηκοφυλάκειο Ταμυνέων τηλ. 22230 22167, κατάστημα Σωτηρίου Μπαμπούλη τηλ. 22230 22515, κατάστημα Δημητρίου Πηλιχού τηλ. 22230 24955.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.