Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μια «βόμβα» θα σώσει τη Χαλκίδα οικονομικά

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007, 16:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2007. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η οικονομική κατάσταση του δήμου, η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως τονίστηκε από τη νέα δημοτική αρχή και ότι υπάρχει ο κίνδυνος στα επόμενα χρόνια να μην μπορούν να καταρτιστούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Έγινε επίσης αναφορά στα πολλά χρέη που υπάρχουν σε προμηθευτές, που έχουν καταστήσει το δήμο αναξιόπιστο. Υποστηρίχθηκε ακόμα ότι ο νέος προϋπολογισμός αναγκαστικά προσαρμόστηκε στην οικονομική κατάσταση του δήμου και σε αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν και δεν απηχεί τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής και των δημοτών.

Ο προηγούμενος δήμαρχος, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη κατά την αγορά του οικοπέδου του ΑΣΑΧ. Όσον αφορά το οικονομικό άνοιγμα του δήμου, το οποίο είναι ένα 1,2 δις με βάση την αποτύπωση στον προϋπολογισμό, υποστήριξε ότι είναι πολύ λιγότερο στην ουσία. Ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε ότι το χρέος δεν ήταν ευθύνη της δικιάς του περιόδου αν υπολογιστεί και η αποζημίωση για το σχέδιο πόλης, και αμφισβήτησε ότι το χρέος που παρέλαβε από τη δημαρχία Μανιάτη ήταν 650 εκατ.. Υποστήριξε ότι έγιναν βήματα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για έργα γίνονται στην πόλη. Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι η παράταξή του, αν και στην αρχή είχε σκοπό να συναινέσει, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό με το αιτιολογικό ότι ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπερέβαλλαν εαυτόν στην κριτική τους και ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι διεκδικητικός.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, καταλόγισε στην προηγούμενη δημοτική αρχή ότι υπερχρέωσε το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς να παρουσιάσει κάποιο σημαντικό έργο και ότι άσκησε διοίκηση χωρίς να έχει την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου.

Την παράσταση έκλεψε ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του δήμου, λέγοντας ότι όλοι θα ήθελαν στον προϋπολογισμό την κατασκευή σημαντικών έργων, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται "να πέσει μια ατομική βόμβα στην πόλη και να την εξαφανίσει και να πέσει ένα αεροπλάνο με λεφτά".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.