Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Θολό το μέλλον για τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007, 16:17
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με ερώτησή της η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν άμεσα μέτρα για την οικονομική στήριξη και αναβάθμιση του ΟΠΑΔ και να αποτραπούν τα σενάρια για ένταξη του Οργανισμού σε άλλο, κοινό με άλλα Ταμεία, φορέα.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος παραδέχεται ότι από το 2004 ο εν λόγω Οργανισμός κατέστη ελλειμματικός και ότι η διαφορά εσόδων-εξόδων του καλύπτεται από το Ταμειακό Υπόλοιπο κάθε έτος μέχρι σήμερα. Όσον αφορά τη μεθόδευση ένταξης του ΟΠΑΔ σε ενιαίο φορέα, ο Υφυπουργός δεν έδωσε απάντηση.

Σχολιάζοντας την απάντηση, η κυρία Περλεπέ τονίζει ότι ο Οργανισμός απαξιώνεται συνεχώς από τις πράξεις και τις παραλήψεις της Κυβέρνησης και οι δικαιούχοι υγειονομικής κάλυψης, το προσωπικό και οι συμβεβλημένοι γιατροί και φαρμακοποιοί, αντιμετωπίζουν συνεχώς τις αρνητικές συνέπειες της προβληματικής του λειτουργίας.

«Η ολιγωρία των Υπουργών για την επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού, εντείνει τους φόβους ότι, υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες, επιλογές και συμφέροντα, που βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των κατακτήσεών τους» καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.