Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καλοκαιρινικές εκδηλώσεις "Δέλφη 2001"

Διρφυακά Νέα - Μηνιαία εφημερίδα Διαδιρφυακής επικοινωνίας. Επικοινωνία: Γιάννης Γιαννούκος Τηλ.: 22280 51210 & 22280 51224
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2001

Ο χορευτικός Σύλλογος Λούτσας «Η ΔΕΛΦΗ» με τις φετινές του εκδηλώσεις «ΔΕΛΦΗ 2001» άνοιξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα φτερά του ξεπερνώντας τα όρια της Λούτσας και του Δήμου Διρφυων και στις μεν εκδηλώσεις Ιουλίου αδελφοποιήθηκε με τον αντίστοιχο Σύλλογο του Μετσόβου μέσα σ' ένα Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στις δε εκδηλώσεις Αυγούστου ξεπερνώντας τα όρια της Ελλάδας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σ' ένα διεθνές Φεστιβάλ, εφέτος αυτό του Αλατρι στην Ιταλία και έγινε ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής της αδελφοποίησης των Δήμων Διρφυων και Αλατρι και των χορευτικών Λούτσας και Αλατρι.

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων - ΙΟΥΛΙΟΣ 2001
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ από τις χορευτικές ομάδες Λούτσας, Μετσόβου, Αίγινας, θεολόγου, Πισσώνα, Καστέλας στην πλατεία της Λούτσας.

Αναλυτικό το πρόγραμμα ήταν:
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου έγινε αναβίωση κινηματογραφικής βραδιάς με προβολή κινηματογραφικής ταινίας.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου ο χορευτικός Σύλλογος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μετσόβου φιλοξενείται για τρεις ημέρες στην Λούτσα από τους κατοίκους του χωριού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, από τα χορευτικά Λούτσας και Μετσόβου, η αναβίωση του Παραδοσιακού Γάμου και λαϊκού πανηγυριού στους δρόμους του χωριού, όπου οι κάτοικοι της Λούτσας έραναν με ρύζι, καρύδια και λουλούδια τους χορευτές, που περνούσαν χορεύοντας από τους δρόμους του χωριού, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες έπαιξαν τραγούδια του γάμου και τραγουδούσαν όλοι οι χορευτές, υπό τους ήχους των όπλων που έπεφταν στις ταράτσες των σπιτιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γαμπρός για να πείσει την νύφη να φορέσει τα νυφιάτικα παπούτσια και να τον ακολουθήσει στην εκκλησία της έταξε 2500 αιγοπρόβατα.

Στη συνέχεια σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ των δύο Συλλόγων της Λούτσας κα του Μετσόβου μέσα από το οτεφάνωμα (πάντρεμα) της νύφης από τη Λούτσα και του γαμπρού από το Μέτσοβο, ενώ οι χορευτικές ομάδες της Λούτσας, του Μετσόβου και της Αίγινας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα και ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι πρωίας.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου δόθηκε παράσταση καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Σπυρόπουλο, στη συνέχεια οι χορευτικές ομάδες Μετσόβου και θεολόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με πολύ κέφι.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου τα χορευτικά συγκροτήματα Πισσώνα και Καστέλας παρουσίασαν χορούς απ' όλη την Ελλάδα, κλείνοντας το κύκλο αυτών των εκδηλώσεων, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που εντυπωσιάστηκε και τις χειροκρότησε θερμά.

Δεν μπορούμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά του χορευτικού Συλλόγου Λούτσας και σ' όλους τους άλλους που συνετέλεσαν στην πετυχημένη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001
Στην Ιταλία και στην Ελλάδα
Από 6-17 Αυγούστου ο χορευτικός Σύλλογος Λούτσας «Η ΔΕΛΦΗ» συμμετέχει στο 31° Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο ΑΛΑΤΡΙ στην Ιταλία.

Η πόλη του Αλάτρι με 27.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Ρώμη, λέγεται και πόλη των κυκλώπων, λόγω των κυκλώπειων τειχών και Πελασγία γιατί οι πρώτοι κάτοικοι ήταν απόγονοι των Πελασγών.

Οι κάτοικοι της πόλης του Αλάτρι και κυρίως τα παιδιά του χορευτικού Συλλόγου «GLI PAES ΜΕΙ» ΤΟΥ Δήμου Αλάτρι με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλάτρι Πατρίτσιο Τοιταντίνν και τον Πρόεδρο του χορευτικού τους Σίλβιο Σκαντόρισα άνοιξα· τις αγκαλιές τους και πρόσφεραν με περισσή αγάπη τα σπίτια τους και φιλοξένησαν τα 38 άτομα της αποστολής/ ως γνήσιοι απόγονοι του Ξένιου Δία και της Ελληνικής φιλοξενίας.

Η ελληνική αποστολή την πρώτη μέρα της άφιξης της, Τρίτη 7 Αυγούστου επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στην αρχαία Πομπηία και το θερινό ανάκτορο στη Καζέρτα.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους Κατερίνα Καραπα, εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ Εύβοιας και τον Μπάμπη Μπάο, εκπρόσωπο του Δήμου Διρφύων, έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο του Αλάτρι και το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ανταλλαγή δώρων και συζήτησαν την διαδικασία και το πρόγραμμα αδελφοποίησης των Δήμων Διρφύων και Αλάτρι, που θα γινόταν στην Ελλάδα το δεκαήμερο 20-30 Αυγούστου. Η υπόλοιπη μέρα αφιερώθηκε στη γνωριμία και την περιήγηση στην πόλη του Αλάτρι και στην Ακρόπολη με τα Κυκλώπεια τείχη.

Η Πέμπτη 9 Αυγούστου αφιερώθηκε στην επίσκεψη και την ξενάγηση όλης της αντιπροσωπείας, πρώτα στο Βατικανό και στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια στα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, περιήγηση, ξενάγηση και διανυκτέρευση στο πανέμορφο νησί του Κάπρι και το χορευτικό μας συγκρότημα συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Ανακάπρι (Ανω Κάπρι) όπου οι χορευτές έδωσαν μια φανταστική παράσταση τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στην κεντρική εκδήλωση σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο πλήθος κόσμου που είχε συρρεύσει να δει τους «ταραξίες Ελληνες». Μεταξύ των θεατών και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη που δήλωσε περήφανη και ενθουσιασμένη από την ελληνική αντιπροσωπεία και από την παράσταση.

Σάββατο 11 Αυγούστου. Επίσημη έναρξη του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Αλάτρι όπου η, ελληνική αντιπροσωπεία παρέλασε μαζί με τις άλλες 8 αντιπροσωπείες στους δρόμους της πόλης του Αλάτρι και το χορευτικό μας συγκρότημα χόρεψε στις πλατείες της πόλης. Στο 31° Διεθνές Φεστιβάλ του Αλάτρι συμμετείχαν δυο χορευτικά συγκροτήματα από Ιταλία, το χορευτικό μας από Ελλάδα και χορευτικά από Αργεντινή, Μεξικό, Ρωσία, Ισραήλ, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη.

Κυριακή 12 Αυγούστου. Το χορευτικό μας έδωσε μια κατά γενική ομολογία φανταστική παράσταση στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ του Αλάτρι ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το τσάμικο, το χασάπικο και το χασαποσέρβικο, αποσπώντας ευγενή σχόλια από το πλήθος του κόσμου και τις άλλες αντιπροσωπείες, που συμμετείχαν ενεργά χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια.

Δευτέρα 13 Αυγούστου. Το χορευτικό μας συμμετέχει και σε άλλο Φεστιβάλ που γίνεται σε διπλανό Δήμου του Κάστρο όπου και πάλι ενθουσίασε τον κόσμο, που στο τέλος σηκώθηκε και χόρεψε μαζί με τους χορευτές μας χασάπικο και χασαποσέρβικο.

Τρίτη 14 Αυγούστου. Το πρωί της ημέρας αυτής η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στην πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας. Το βράδυ της ίδιας μέρας το χορευτικό μας έδωσε ακόμη μια παράσταση στην φανταστική πόλη του ΣΕΝΙ, το μπαλκόνι της Ρώμης, που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο των Μυκηνών, (πανομοιότυπα τα κάστρα των δυο Δήμων) σκορπίζοντας και πάλι ενθουσιασμό στο πλήθος του κόσμου που στο τέλος σηκώθηκε και εδώ να χορέψει ελληνικούς χορούς.

Τετάρτη 15 Αυγούστου. Το πρωί της ημέρας αυτής η αντιπροσωπεία μας με παραδοσιακές στολές μαζί με τις άλλες αντιπροσωπείες συμμετείχε σε μια πολύ όμορφη τελετή που έγινε στην εκκλησία Σάντα Μαρία Μαντζόρε, λόγω της γιορτής της Παναγίας. Το απόγευμα ξεκίνησε η τελετή λήξης του 31ου Φεστιβάλ, με την μεγάλη παρέλαση, όπου οι χορευτές χόρεψαν στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όπου έγινε η τελετή λήξης και το χορευτικό μας συγκρότημα έδωσε την τελευταία παράσταση του και αποχαιρέτησε τον κόσμο. Το χορευτικό μας επάξια εκπροσώπησε την Ελλάδα, την Εύβοια, το Δήμο Διρφύων και το χωριό του τη Λούτσα σ' αυτό το Φεστιβάλ. Αυτό μας είπαν οι επίσημοι και υπεύθυνοι του Φεστιβάλ, αυτό μας έδειξε ο απλός κόσμος με την συμπεριφορά του. Οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας μας φρόντιζαν ο κόσμος να ενημερώνεται σε κάθε παράσταση για το είδος, τα χαρακτηριστικά και το τι αντιπροσώπευαν οι χοροί που χόρευε το χορευτικό, ώστε από τη μια πλευρά να τους κάνει συμμέτοχους στις παραστάσεις και από την άλλη να τους γνωρίσει πολιτιστικά στοιχεία και έθιμα της πατρίδας μας.

Επίσης το χορευτικό μας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προβολή του Νομού της Εύβοιας, γιατί μοίρασε τόσο το βιβλίο του κ. Καλέμη που αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για κάθε Δήμο και χωριό της Εύβοιας όσο και χάρτες της Εύβοιας, στους Ιταλούς και στις ξένες αντιπροσωπείες.

Επίσκεψη των Ιταλών στην Εύβοια
Στις 21 Αυγούστου ο χορευτικός Σύλλογος Αλάτρι ανταπέδωσε την επίσκεψη της Ευβοϊκής αντιπροσωπείας και έτσι για 8 ημέρες τα μέλη και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Γερακίνη στη Στενή, ενώ στη Χαλκίδα φιλοξενήθηκε για 5 ημέρες ο Δήμαρχος Αλάτρι Πατρίτσιο Τσιταντίνι με την συνοδεία του. Τα μέλη της ιταλικής αντιπροσωπείας χάρη στη στήριξη της ΤΕΔΚΕ αλλά κυρίως του Δήμου Διρφύων και της ζεστασιάς των παιδιών του χορευτικού συλλόγου Λούτσας «Η ΔΕΛΦΗ» γεύτηκαν απλόχερα την παραδοσιακή θερμή Ευβοϊκή φιλοξενία, τις καθαρές θάλασσες, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους στην Εύβοια και Αθήνα, παράλληλα με τις χορευτικές τους παραστάσεις σε διάφορα μέρη του Νομού. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 23 Αυγούστου, μαζί με το χορευτικό συγκρότημα της Λούτσας, το χορευτικό «GLI PAES ΜΕΙ» του Αλάτρι έδωσαν μια θαυμάσια παράσταση στην πλατεία του θεολόγου και ο κόσμος χόρεψε στο τέλος μαζί τους, τους γνωστούς ιταλικούς χορούς ταραντέλα και σαλταρέλο.

Στις 24 Αυγούστου η ιταλική αποστολή επισκέφτηκε τον Δήμο Ερέτριας όπου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Ερέτριας κ. ΑγγελοΓούναρη στο Δημαρχείο. Ο κ. Γούναρης αναφέρθηκε στην ιστορία της Ερέτριας και στις δεκάδες αποικίες των αρχαίων Ερετριέων στην Μεγάλη Ελλάδα της κάτω Ιταλίας. Στην συνέχεια οι Ιταλοί ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαίο θέατρο, το σπίτι με τα ψηφιδωτά και φιλοξενήθηκαν στο νησί των Ονείρων όπου έκαναν μπάνιο και έφαγαν. Το βράδυ εγκατέλειψαν την Ερέτρια με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη και το νησί των ονείρων και υποσχέθηκαν ότι θα γυρίσουν του χρόνου ως τουρίστες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στις 25 Αυγούστου η ιταλική αντιπρόσωπο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλάτρι επισκέφτηκαν τη Λούτσα και ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με τις σπάνιες αγιογραφίες - τοιχογραφίες. Στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση όπου οι χορευτές των δύο Συλλόγων Λούτσας και Αλάτρι χόρεψαν στους δρόμους του χωριού, καταλήγοντας στην πλατεία όπου θα γινόταν η προγραμματισμένη τελετή αδελφοποίησης των δύο Δήμων και των δύο Συλλόγων. Σε μία σεμνή και έντονα συγκινησιακή εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της ΤΕΔΚΕ ΜπάμπηΜανιάτη, Δημάρχου Χαλκιδέων, αδελφοποιημένου Δήμου με το Τζαρντίνι της Κάτω Ιταλίας και Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων, οι δύο Δήμαρχοι ΓιάννηςΜπουροδήμος και Πατρίτσιο Τσιταντίνι και οι δύο Πρόεδροι των χορευτικών ΠαναγιώτηςΣαράπης και Σίλβιο Σκαντόρτσα μέσα από το σύμφωνο αδελφοποίησης που διάβασαν οι Μπάμπης Μπάος και Αννα - Μαρία Πεζόνε έδωσαν υπόσχεση φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς και να προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις η επαφή και επικοινωνία να γίνει στενότερη και η φιλία ουσιαστικότερη, με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανταλλαγές με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανταλλαγή νέων.

Ακολούθως τα δύο χορευτικά έδωσαν μια εντυπωσιακή παράσταση, χόρεψαν από κοινού με τον κόσμο, ιταλικούς και ελληνικούς χορούς και η βραδιά τελείωσε με λαϊκό γλέντι με πολύ κέφι.

Στις 26 Αυγούστου, το πρωί η Ιταλική αντιπροσωπεία με τον Δήμαρχο τους, συνοδευόμενοι από την Θάλεια Καλαμπαλίκη, Αννα Μαρία Πεζόνε και Μπάμπη Μπάο, επισκέφτηκαν την Αθήνα, ξεναγήθηκαν στη βουλή των Ελλήνων, την Πλάκα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, τη βιβλιοθήκη και κατέληξαν στον ιερό βράχο όπου από αρχαιολόγο ξεναγό έμαθαν την ιστορία της Ακρόπολης και γιατί δίκαια η Αθήνα θεωρείται η κοιτίδα του αρχαίου πολιτισμού στον οποίο ολόκληρος ο κόσμος σήμερα οφείλει τόσα πολλά.

Το βράδυ της ίδιας μέρας τα δύο αδελφοποιημένα χορευτικά έδωσαν ακόμη μια θαυμάσια παράσταση στην κεντρική πλατεία των Καθενών παρουσία των Δημάρχων των δύο αδελφοποιημένων Δήμων. Στο τέλος ο κόσμος χόρεψε και εδώ ιταλικούς και ελληνικούς χορούς και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Στις 27 Αυγούστου, το πρωί η ιταλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο τους επισκέφθηκαν την πόλη της Χαλκίδας, ξεναγήθηκαν οτο αρχαιολογικό Μουσείο από την Καραπασχαλίδου και το μεσημέρι επισκέφθηκαν το πανέμορφο Δημαρχείο της Χαλκίδας, όπου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Μπάμπη Μανιάτη, ανταλλάχτηκαν δώρα και ξεναγήθηκαν στις θαυμάσιες αίθουσες του Δημαρχείου. Επίσης ο Δήμαρχος ΑλάτριΓιατρίτσιο Τσιταντίνι, Δικηγόρος, συνοδευόμενος από τον Μπάμπη Μπάο, Δικηγόρο, έγινε δεκτός από το Λάμπρο Γκάνη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και ξεναγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα δύο χορευτικά έδωσαν μια ομολογουμένως φανταστική παράσταση στην παραλία της Χαλκίδας (στρογγυλό) και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου που παρακολουθούσε.

Στις 28 Αυγούστου ο Δήμαρχος Αλάτρι Πατρίτσιο Τσιταντίνι συνοδευόμενος από τη χορευτική ομάδα του Αλάτρι επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Δήμου Διρφύων στη Στενή όπου έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Διρφύων ΓιάννηΜπουροδήμο. Αφού ανταλλάχθηκαν δώρα ο κ. Μπουροδήμος ενημέρωσε την ιταλική αντιπροσωπεϊα για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Δήμου Διρφύων, τι προβλήματα έχει αλλά και τι δυνατότητες και προοπτικές ανοίγονται στον πολύπλευρο αυτό δήμο, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία και διαφορετικά είδη παραγωγής και εκμετάλλευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μίνι σύσκεψη από τους Πατρίτσιο Τσιταντίνι, Γιάννη Μπουροδήμο, Σΐλβιο Σκαντόρτσα, Μπάμπη· Μπάο, Θάλεια Καλαμπαλίκη, Αννα - Μαρία Πεζόνε για να συζητήσουν πέρα από το τυπικό, το ουσιαστικό μέρος της αδελφοποίησης. Αφού επιβεβαίωσαν και τόνισαν για ακόμη μια φορά την θέληση για στενότερη επαφή και επικοινωνία ανάμεσα στους πολίτες των δυο Δήμων, αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω, τα οποία αποτελούν και προτάσεις των δύο Δημάρχων στα Δημοτικά τους Συμβούλια για έγκριση.

Πρώτον με γοργά και σταθερά βήματα να προχωρήσει η στενότερη φιλία και συνεργασία ανάμεσα στους δυο λαούς, δρομολογώντας για την επόμενη θερινή περίοδο την ανταλλαγή 25-30 μαθητών γυμνασίου και λυκείου, σε πρώτη φάση διάρκειας 10 ημερών και ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων. Οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την ξένη γλώσσα από αντίστοιχους δασκάλους.

Δεύτερον την πραγματοποίηση αντίστοιχης τελετής αδελφοποίησης όπως στην Λούτσα στο Αλάτρι της Ιταλίας τις ημέρες του επόμενου Πάσχα.

Τρίτον την δυνατότητα επαφής του χορευτικού της Λούτσας και του Δήμου Διρφύων με αδελφοποιημένο με το Αλάτρι αντίστοιχο χορευτικό και Δήμο της Γαλλίας και του Ισραήλ.

Τέταρτο τη δημιουργία επιτροπής αδελφοποίησης που θα εξετάζει τα επιμέρους θέματα της αδελφοποίησης και θα κάνει προτάσεις.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα δύο χορευτικά έδωσαν την τελευταία παράσταση τους στην κεντρική πλατεία της Στενής ενθουσιάζοντας το πλήθος του κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία, όπως και στις άλλες παραστάσεις, στέλνοντας μ' αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι ο κόσμος διψάει για τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις και οι αρμόδιοι φορείς, Σύλλογοι, Δήμοι, ΤΕΔΚΕ πρέπει να πραγματοποιούν ή να συμμετέχουν σ' αυτές.

Στις 29 Αυγούστου, το μεσημέρι ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Σκηνές έντονης συγκινησιακής φόρτισης και «πολύ κλάμα» εξελίχθηκαν την ώρα αναχώρησης της ιταλικής αντιπροσωπείας. Τα παιδιά του χορευτικού της Λούτσας αλλά και τα παιδιά από την Στενή που, είχαν γνωριστεί με αυτά των Ιταλών, παρουσία του Δημάρχου Διρφύων, αποχαιρετούσαν με κλάματα τα παιδιά της Ιταλικής αντιπροσωπείας τα οποία δεν ήθελαν να φύγουν. Καταναλώθηκε πολύ χαρτί, και ανταλλάχθηκαν όρκοι μιας γρήγορης επόμενης συνάντησης. Το λεωφορείο επί μία ώρα όλο έφευγε αλλά έμενε σταματημένο στην ίδια θέση, αφού τα δικά μας παιδιά είχαν καθίσει κάτω στο δρόμο μπροστά από το λεωφορείο και δεν το άφηναν να φύγει. Σκηνές που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι σε πρώτη φάση οι γέφυρες φιλίας και στενότερης επαφής κυρίως μεταξύ των νέων είχαν στηθεί. Μέλλει αυτό να εδραιωθεί και να συνεχιστεί και με άλλους νέους που θα συμμετέχουν σ' αυτές τις εκδηλώσεις.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.