Σερβιτόρος της Εύβοιας
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
867 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε


 
 

Aυλίδα - Μηνιαία εφημερίδα της Αυλίδας
Επικοινωνία με την εφημερίδα: Δ. Κουρνόπουλος Τηλ.: 6977-003965


Ιστορικές πολιτιστικές μνήμες
Απρίλιος 2001

Μήπως η Αμερική ανακαλύφθηκε από Έλληνες;

Ο Αδης και η Περσεφόνη έζησαν στις Κεντρικής Ανδεις του Περού, σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Enrico Mattievich. Ο γεννημένος στην Ιταλία Enrico Mattievich ο οποίος σπούδασε και εργάστηκε σε Πανεπιστήμια του Περού και της Βραζιλίας, δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική πολλά χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο (για τον οποίο κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν επίσης Έλληνας).

Τις απόψεις του για την ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες τις διατυπώνει εμπεριστατωμένα ο καθηγητής στο βιβλίο του "Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση" το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο "ΕΚΑΤΗ". Τις επαναλαμβάνει όμως και τώρα στο πλαίσιο ταξιδίου που πραγματοποιεί στην Αυστραλία. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης σημειώνει: "Στις Κεντρικές Ανδεις του Περού, κοντά στον συνοικισμό του Cnavin de Huantar βρίσκονται τα υπολείμματα ενός φημισμένου μαντείου άνω των 3.000 ετών. Αυτό το αρχαίο μαντείο αναγνωρίστηκε από εμένα ως η κατοικία του Αδη και της Περσεφόνης, τα φοβερά ανάκτορα των θεοτήτων του χθόνιου κόσμου".

Οι παραστάσεις του μαντείου του CHAVIN συμπίπτουν στις λεπτομέρειες με τις οντότητες των Ταρτάρων, οι οποίες περιγράφονται στην "ΘΕΟΓΟΝΙΑ" του Ησιόδου.

Ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έφθασαν στην Νότιο Αμερική, πολλούς αιώνες πριν από τον Κολόμβο και παρουσιάζει μία σειρά από στοιχεία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Οι μύθοι που διηγούνται τα φανταστικά ταξίδια των Αρχαίων Ελλήνων στον κάτω κόσμο θα είχαν την καταγωγή τους στις διηγήσεις των θαλασσοπόρων του Αιγαίου, οι οποίοι "κατέβηκαν" στην Νότιο Αμερική, αφού είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Συνεχίζοντας την πλεύση τους στον ποταμό Αμαζόνιο θ είχαν φτάσει μέχρι τις Ανδεις του Περού, όπου βρίσκονται έως σήμερα άφθονα αρχαιολογικά κατάλοιπα που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους.

Ελληνικά Σκόπια
Η αρχαιολογική σκαπάνη των Σκοπιανών έφερε στο φως Ελληνική πόλη που ήκμασε το 600 - 100 π.Χ. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί εργαλεία, αγγεία, κοσμήματα, νομίσματα, τερρακότες (ψημένη γη), αλλά και δρόμοι, εργαστήρια και ναοί.

Είναι μεγάλη επιτυχία. Βρέθηκαν κτίσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αρχαίου οικισμού. Το σημαντικότερο όμως μέρος των ευρημάτων είναι νομίσματα και κοσμήματα που έχουν παραστάσεις με τις επιτυχίες του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Αυτό που κινεί την περιέργεια είναι η απόκρυψη των επιγραφών που ανακαλύπτονται (γιατί ασφαλώς και ανακαλύπτονται) κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των Σκοπιανών.

Αλήθεια τι περίεργοι που είναι οι άνθρωποι. Και Μακεδόνες θέλουν να λέγονται και Έλληνες να μην είναι. Με το να κρύπτουν όμως τις επιγραφές τι επιτυγχάνουν; Στα γενικά τα ευρήματα μαρτυρούν την Ελληνικότητα της περιοχής, πράγμα που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα "θα πουν και αλήθεια".

Οι Μασσαλιώτες Ελληνες
Στο λιμάνι της Μασσαλίας έχει στηθεί ορειχάλκινη αναμνηστική πλάκα, όπου αναγράφονται τα εξής: Εδώ, περί το 600π.Χ. έλληνες ναυτικοί από την Φώκαια της Μικράς Ασίας θεμελίωσαν την Μασσαλία, από όπου ακτινοβόλησε ο πολιτισμός στην Δύση.

Στις ετήσιες γιορτές που γίνονται στην Μασσαλία, προς ανάμνηση της ιδρύσεώς της καταφθάνουν κάθε χρόνο επίσημοι από την Γαλλία, το Μονακό, τις Κάννες, την Νίκαια, την Κορσική και άλλες πόλεις που ιδρύθηκαν τα παλαιά χρόνια από τους Έλληνες.

Εύγε στους Μασσαλιώτες! Καιρός να τους μιμηθούν και οι άλλες ανά την Υδρόγειο πανάρχαιες Ελληνικές πόλεις. Είναι κάτι, που - αν μη τι άλλο - θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αυτογνωσία των κατοίκων τους.
Σωτήριος Χρήστου


Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων της έκδοσης
Εμφάνιση όλων των εκδόσεων
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 
Η απογραφή στην Αυλίδα
Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Δήμου
Ο βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος παρεμβαίνει
Συνέντευξη του Δ. Πιπεργιά στη Χαλκίδα
Τιμήθηκε με το Α΄ Διεθνές βραβείο ο υμνητής της Αυλίδας Βασίλειος Βισβίνης
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο συνεδριάζει
Διοργάνωση 2ου Συνεδρίου αποδήμων Ευβοέων
Ιστορίες που δε γράφτηκαν ποτέ
Απάντηση του Κώστα Παπαποστόλου στο Νίκο Σταματίου
Αναζητούνται εκατομμυριούχοι
Επιτέλους SOS
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αυλίδας
Ιστορικές πολιτιστικές μνήμες

 
Δεκέμβριος 2002 - (28 άρθρα)
Νοέμβριος 2002 - (6 άρθρα)
Οκτώβριος 2002 - (16 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2002 - (20 άρθρα)
Αύγουστος 2002 - (20 άρθρα)
Ιούλιος 2002 - (21 άρθρα)
Μαϊος 2002 - (22 άρθρα)
Απρίλιος 2002 - (30 άρθρα)
Μάρτιος 2002 - (23 άρθρα)
Φεβρουάριος 2002 - (19 άρθρα)
Ιανουάριος 2002 - (14 άρθρα)
Δεκέμβριος 2001 - (19 άρθρα)
Νοέμβριος 2001 - (9 άρθρα)
Οκτώβριος 2001 - (22 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2001 - (17 άρθρα)
Αύγουστος 2001 - (14 άρθρα)
Ιούλιος 2001 - (13 άρθρα)
Ιούνιος 2001 - (17 άρθρα)
Μαϊος 2001 - (17 άρθρα)
Απρίλιος 2001 - (13 άρθρα)
Μάρτιος 2001 - (18 άρθρα)
Φεβρουάριος 2001 - (19 άρθρα)
Ιανουάριος 2001 - (17 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2000 - (22 άρθρα)
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.