Η εφεύρεση ανήκει στον Μωχάμεντ Μπαχ Αμπά και ονομάζεται «γλάστρα μέσα σε γλάστρα ψυκτικό σύστημα συντήρησης».
Η κατασκευή του απλή και ευφυής στηρίζεται στην τοποθέτηση μιας γλάστρας μέσα σε μια μεγαλύτερη και ανάμεσά τους γεμίζει ο χώρος με άμμο. Την άμμο την κρατάμε υγρή έτσι ώστε με την εξάτμιση του νερού ψύχεται η εσωτερική γλάστρα και το περιεχόμενό της.
Ντομάτες και πιπεριές διατηρούνται μέχρι και τρεις εβδομάδες και μπορείτε να αξιοποιήσετε την κατασκευή στο εξοχικό σας στην στάνη σας ή στο χωράφι σας για να έχετε μπύρες δροσερές ή ότι άλλο θέλετε.
Ο εφευρέτης της κατασκευής Μωχάμεντ Μπαχ Αμπά είναι στο επάγγελμα δάσκαλος (..στην Ελλάδα θα κοβόταν από το ΑΣΕΠ στη Φυσική), ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια κατασκευαστών γλάστρας στη Νιγηρία και για να μη νομίζεται ότι σιγά τι έκανε, πήρε 75.000 δολάρια βραβείο από την Rolex, για αυτή την εφεύρεση.
Η εφεύρεσή του είναι κατοχυρωμένη και πουλιέται στη Νιγηρία μισό ευρώ. Έχει ήδη πουλήσει αρκετές χιλιάδες κομμάτια, βοηθώντας πολύ κόσμο στη πατρίδα του που δεν έχει ιδέα τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα να αποθηκεύει υγιεινά τις τροφές όποτε τις έχει.
Έτσι λοιπόν βορειοευβοιώτες, αντί να φιλοσοφείτε για το τι θα κάνατε αν βγαίνατε δήμαρχοι ή νομαρχιακοί σύμβουλοι, βάλτε και το μυαλό σας να δουλέψει μπας και κάτι πολύ απλό σας βγάλει από την φτώχια, γίνεται χρήσιμοι στον κόσμο, και σας γράψει το ΤΙΜΕ και η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ!
|