Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η ΟΝΝΕΔ Εύβοιας για τα "σικέ" παραπολιτικά σχόλια περί παρέμβασης Μαρκόπουλου

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 12:29
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Παραπολιτικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και προκλήθηκαν από δημοσίευμα εφημερίδας πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία κάνουν λόγο για τη δυσαρέσκεια του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου από την εικόνα αδράνειας της νεολαίας του κόμματος στην Εύβοια και την προσπάθειά του να παρέμβει δυναμικά, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν διατυπώνουν την απορία τους για το πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον και πως μία πανελλήνια εφημερίδα "κόπτεται για μια Νομαρχιακή Οργάνωση νεολαίας". Κάνουν, επίσης, λόγο για "σικέ παιχνίδι με παραπολιτικά σχόλια" και επισημαίνουν τα εξής:

"Η ΟΝΝΕΔ, εκ του κανονισμού λειτουργίας της, είναι οργάνωση με πλήρη οργανωτική αυτονομία και η διοίκησή της ασκείται αποκλειστικά και μόνο από τα εκλεγμένα όργανά της, τοπικού και κεντρικού επιπέδου. Όσοι υπηρετούν ή υπηρέτησαν κάποτε στις τάξεις της οφείλουν να το ενθυμούνται

Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι μαγαζί, όπως αναφέρεται στο πρώτο κείμενο ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να μετατραπεί σε τέτοιο. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, οι ΟΝΝΕΔίτες της Εύβοιας δεν υπήρξαν ποτέ ούτε 'πελατάκια', ούτε 'πρόβατα' και δεν επέτρεψαν ποτέ και σε κανέναν να τους χρησιμοποιήσει για χειροκροτητές, σταυροδότες και ενοικιαζόμενους αβανταδόρους.

Το προσπάθησαν πολλοί τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν το κατάφερε κανείς. Και αυτό αποτελεί υπέρτατο παράσημο για την νομαρχιακή οργάνωση, αλλά και αιτία στοχοποίησης της.

Διχασμό δε μπορεί να προκαλέσει καμία ηγεσία και κανένα φυσικό πρόσωπο. Οι κεντροδεξιοί νέοι του Νομού ήταν, είναι και θα είναι μια γροθιά. Τους ενώνουν αμέτρητα χιλιόμετρα, χιλιάδες αφίσες, εμπνευσμένα συνθήματα, κλεισμένες φωνές, ατέλειωτα ξενύχτια, δομημένες προτάσεις και κυρίως οι αρχές και οι αξίες που υπερασπίστηκαν με καθαρότητα λόγων και έργων και θα τους ακολουθούν για μια ζωή, με υπέρτατη αυτή της αγάπης για την Πατρίδα και το έθνος. Από διχασμό κινδυνεύουν μόνο οι επισκέπτες, οι ουρανοκατέβατοι και όσοι εξισώνουν την οργάνωση με παραγοντιλίκια, πάρτυ σε νυχτερινά μαγαζιά και επιχειρήσεις πλουτισμού από την 'πίσω πόρτα'. Στην πολιτική, άλλωστε, καθένας κρίνεται από αυτά που επέλεξε να υπηρετεί...

Απέναντι στην προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου που ξεπουλά την Πατρίδα και τα όνειρα των νέων, τα καθήκοντα των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης προσφέρουν ευρύ πεδίο ανάληψης πρωτοβουλιών. Ας επικεντρωθούν, λοιπόν, σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ιδίως οι κατέχοντες την πρωτοκαθεδρία, για να περισώσουν ό,τι μπορούν από την απαξία των Ελλήνων για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Γιατί σε λίγο ελάχιστοι πολίτες θα ενδιαφέρονται για εκλογές και επανεκλογές, κομμάτων και προσώπων...

Υ.Γ. Κάποιες φορές η σιωπή, η παρατεταμένη σιωπή, γίνεται επιλογή, για να μην πληγωθεί και να μην απογοητευθεί, ακόμα περισσότερο, η λαϊκή βάση της Παράταξης, ο υπέροχος κόσμος της.

Ο κόσμος που στέκεται αμήχανα μπροστά στην επανάληψη λαθών του παρελθόντος και δε βλέπει, ακόμα τουλάχιστον, το βηματισμό που του υποσχέθηκαν. Όποιος θεωρεί αυτή τη σιωπή αδυναμία, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει σύντομα....".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.