Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεν λειτουργεί η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Λίμνης

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 11:34
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού ζητούν οι Διευθυντές και οι Πρόεδροι των 15μελών Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης με σχετική επιστολή τους για την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση στη λειτουργία της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη καθηγητής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα σημαντικό έργο που κόστισε πάνω από 250.000 ευρώ να παραμένει ανενεργό επειδή δεν προσλαμβάνεται καθηγητής.

Την εν λόγω επιστολή κοινοποιούν στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, στον Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας και στις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής: "Με την παρούσα, την οποία συνυπογράφουν και οι Δ/ντές και οι Πρόεδροι των 15μελών Γυμνασίου & Λυκείου Λίμνης, σας εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μέχρι και σήμερα, στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λίμνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των καθηγητών του Γυμνασίου Λίμνης και υλοποιήθηκε ύστερα από πολύ κόπο και αγώνες.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Γ' Κ.Π.Σ. Εδώ και αρκετό καιρό (από το 2005) έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου που θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη, έχουν παραληφθεί τα βιβλία (2.700 τόμοι) και ο εξοπλισμός (3 Η/Υ, λογισμικό, ψηφιακό υλικό, έπιπλα κ.ά.), αλλά δυστυχώς παραμένουν ακόμη πακεταρισμένα και με σοβαρό τον κίνδυνο να μη λειτουργούν πλέον «από την αχρησία».

Ενώ από πλευράς υποδομής όλα είναι έτοιμα, η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί τόσο καιρό, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη καθηγητής που θα αντικαταστήσει την καθηγήτρια του Γυμνασίου Λίμνης που έχει επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ένα τόσο σημαντικό έργο κυρίως για τους μαθητές της περιοχής μας, αλλά και για όλους τους κατοίκους (η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή σε όλους), του οποίου το κόστος ξεπέρασε συνολικά τις 250.000,00 €, να παραμένει ανενεργό επειδή δεν προσλαμβάνεται ένας καθηγητής.

Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχουν πιστώσεις» ή «δεν γίνονται προσλήψεις», γιατί θα πρόκειται για πρόκληση η παραπάνω επένδυση (250.000,00 €) να πεταχτεί στα σκουπίδια για 15.000,00 € που είναι περίπου το κόστος μισθοδοσίας του καθηγητή.

Σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να παρέμβετε για την άμεση λειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Σας εκφράζουμε την αγανάκτηση γονιών, μαθητών, καθηγητών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και σας δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω καθυστέρηση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να εντείνουμε τον αγώνα μας".

Αναφορές και ερωτήσεις για τη μη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Λίμνης

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με δήλωσή του, πιστεύει ότι δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος εξοπλισμός αξίας 250.000€ και δεσμεύεται να προωθήσει το αίτημα της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας στο Υπουργείο Παιδείας και να διερευνήσει όλες τις πιθανές δυνατότητες για να δοθεί γρήγορα λύση.

Για το ίδιο θέμα ερώτηση κατέθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας κ. Μαρκόπουλος Κώστας, στην οποία αναφέρει τα όσα επισημαίνουν στην επιστολή τους οι Διευθυντές των σχολείων της Λίμνης και οι εκπρόσωποι των 15μελών, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι "ο εξοπλισμός, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, κινδυνεύει να απαξιωθεί εντελώς και να καταστεί άχρηστος, πράγμα το οποίο θα γκρέμιζε μία προσπάθεια πολλών ετών για την αναβάθμιση της περιοχής".

Συγκεκριμένα, ρωτά εάν υπάρχει η πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργήσει τη βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο της Λίμνης και αν είναι έτσι πιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα και αν αληθεύει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν αρχίζει η λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι η μη αντικατάσταση ενός καθηγητή που είχε εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.