Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βασίλης Δεμερτζής: "Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας"

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 11:59
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Τις απώλειές τους μετράνε τα δύο μεγάλα κόμματα μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ παράλληλα και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι τα μηνύματα ήταν θετικά.

Ο σίγουρος νικητής ήταν η αποχή, που άγγιξε το 40%, όταν στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν μόλις 28,08%. Επίσης, είναι αυξημένο περίπου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την αποχή των βουλευτικών εκλογών του 2009, που ήταν 29,08% σε πανελλαδικό πάντα επίπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες έστειλαν τη δική τους απάντηση στα διλήμματα των κομμάτων: πρόωρες εκλογές από τη μία και καταδίκη του μνημονίου από την άλλη.

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία της αποχής εντάσσονται κυρίως οι ετεροδημότες, που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μετακινηθούν για να ψηφίσουν.

Στην Εύβοια η αποχή άγγιξε το 34,40%.

Νικητές και ηττημένοι μετράνε τα υπέρ και τα κατά και συνεχίζουν μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.

Με δηλώσεις του στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας της ΝΔ κ. Βασίλης Δεμερτζής σχολίασε τα εξής:

"Το μεγάλο ποσοστό της αποχής ήταν αναμενόμενο. Ο κόσμος υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες ήταν σίγουρο ότι δεν θα ψήφιζε. Όμως εκλέγουν όσοι ψηφίζουν και όσοι δεν το πράττουν δεν έχουν αντίκρισμα στο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να μετρηθεί η αντίδρασή τους.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίσει.

Όσο για τα μηνύματα που εστάλησαν είχαμε αντιμνημονιακή ψήφο κάτι που φαίνεται στη δύναμη των κομμάτων της Αριστεράς, όπου η έκφραση του λαού είναι πάνω από 15%.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, καθώς έχασε σημαντικό έδαφος σε ένα χρόνο και πλέον βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού μη μπορώντας να υλοποιήσει τη δέσμευση του μνημονίου.

Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο των εκλογών αυτή τη στιγμή είμαστε υπό σκέψη πως θα διαχειριστούμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με στόχο να οδηγηθούμε σε ευρύτερη νίκη".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.