Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμεών Κεδίκογλου: "Η Νομαρχία δεν έχει αποστείλει στην Περιφέρεια την ανασύνταξη της προμελέτης για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα"

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010, 14:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου είχε καταθέσει προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφορά με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων και εκτέλεση έργων στον ποταμό Λήλαντα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος απάντησε στην αναφορά του βουλευτή ότι "η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Λήλαντα είναι αρμοδιότητας της Νομαρχίας, η οποία έχει υποβάλει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς έγκριση".

Σε επικοινωνία του κ. Κεδίκογλου με την Περιφέρεια πληροφορήθηκε ότι "η Περιφέρεια έχει απαιτήσει την ανασύνταξη της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δίνοντας οδηγίες για τη χωροθέτηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Βάσει των οδηγιών αυτών, η κατασκευή των έργων πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία του οικισμού που έχει οριοθετηθεί στα δυτικά με απόφαση Νομάρχη (μέσα στο δέλτα του ποταμού)"

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι η Νομαρχία κωλυσιεργεί και δεν έχει αποστείλει ακόμα την ανασύνταξη της προμελέτης με βάση τα όσα του απάντησαν από την Περιφέρεια, καθώς όπως ενημερώθηκε "η Προμελέτη που έχει αποστείλει η Νομαρχία δεν ακολουθεί τις οδηγίες, οι οποίες δόθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και η Περιφέρεια αναμένει την ανασύνταξη".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.