Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αναπλήρωση Δημάρχου Κονιστρών

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010, 10:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Να προβούν άμεσα στις ενέργειες για την αναπλήρωση του Δημάρχου Κονιστρών ζητά με έγγραφο που απέστειλε προς το Δήμο Κονιστρών η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης κα Λαδερού.

Συγκεκριμένα κάνει γνωστό πως "η παραίτηση του Δημάρχου γίνεται οριστική, αφότου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας την αποδεχτεί.

Επιπλέον, η υποβολή παραίτησης δεν απαλλάσσει το Δήμαρχο των καθηκόντων του μέχρι να γίνει αποδεκτή, διότι η νομική αρχή της παραίτησης αρχίζει από της αποδοχής, που τελειώνει με την έκδοση θετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και όχι από την ημερομηνία που φέρει η αίτηση παραίτησης.

Από όλα τα ανωτέρω, και βάσει του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος Κονιστρών τέθηκε σε αργία με την αριθ. 68485/9726/1-10-2010 απόφασή μας, η οποία του επιδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, σας επισημαίνουμε την υποχρέωση σας να εφαρμόσετε το άρθρο 89 παρ. 2 του ΔΚΚ, αναφορικά με την αναπλήρωση του Δημάρχου.

Η προθεσμία που ορίζει το άρθρο 89 αρχίζει από της επιδόσεως της αποφάσεως της αργίας και ως εκ τούτου παρακαλούμε για τις ενέργειές σας".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.