Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ποια έργα πρέπει να γίνουν στο νέο δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 16:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κύμης, κ. Δημήτρης Λύκος, παραθέτει έναν κατάλογο με έργα, τα οποία θεωρεί ότι θα πρέπει να δρομολογήσει η επόμενη δημοτική αρχή. Τα έργα αφορούν όλους τους τομείς, από οδικό δίκτυο, αποχέτευση, ανακύκλωση κ.α. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του κ. Λύκου:

- Διαπλάτυνση και στρώσιμο δρόμου από Ανδρονιάνους - Αγία Τριάδα-Ταξιάρχες μέχρι Γιάννηδες - όπου και βρίσκει τον κεντρικό δρόμο Κύμη-Κονίστρα-Χαλκίδα.

- Διάνοιξη δρόμου Ανδρονιάνοι - Προφ. Ηλίας- «Βαρλαμόγιαννη» προς οροπέδιο Κοτυλαίων δηλαδή «Μηλίτσα», «Βρωμονέρα» - Μετόχι.

- Διάνοιξη δρόμου από τοποθεσία Κλεισούρι, που είναι στον κεντρικό δρόμο Βίταλο - Μετόχι για «Έφταο» - «Βρωμονέρα» περίπου 3 χλμ. ο οποίος έχει σε μερικά σημεία κλείσει λόγω κατολισθήσεων.

- Δρόμος προς Τσίλαρο - Θάψα από τον κεντρικό δρόμο Βίταλο - Μετόχι, ύψος κάμπου Βιτάλου, δρόμος υπάρχει, θέλει νέα χάραξη.

- Αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Κοτυλαίων. Ήπιες μορφές τουρισμού και αθλητικές εγκαταστάσεις, προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων.

- Εμπλουτισμό με άγρια ζώα σε περιφραγμένη ορεινή έκταση π.χ. 500 στρεμμάτων, με ταυτόχρονο παράρτημα του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πρόκειται να λειτουργήσει στη Κύμη. Οι χιλιάδες μαθητές και πολλοί άλλοι που θα το επισκέπτονται θα αποδώσει μεγάλο όφελος για το Δήμο.

-Να λειτουργήσουν με πρόγραμμα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό με στοχευμένες παρεμβάσεις.

- Ανάλυση των οικονομικών στοιχείων για βιώσιμο Δήμο.

- Αναβάθμιση των εδρών των μέχρι τώρα Καποδιστριακών Δήμων όπως και όλων των τοπ. Διαμερισμών με διάφορες παρεμβάσεις όπως:

  • Στρώση των εσωτερικών δρόμων με κυβόλιθους ή πέτρα
  • Δημιουργία παρτεριών
  • Διαδημοτική συγκοινωνία
  • Ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους
  • Αλληλεγγύη για τους ηλικιωμένους, ανήμπορους, εργαζόμενες μητέρες, άνεργους.

- Περιηγητικός τουρισμός

Ανάδειξη - συντήρηση των παρακάτω μονοπατιών:

  • Ρίχτη (περιοχή Πύργου) προς μύλο Σαντά, Δένδρα, «Σκουρφούδι», Κάμπος Βιτάλου, Παναγίτσα.
  • Ανδρονιάνοι- Αγ. Τριάδα - Ταξιάρχες.
  • Ανδρονιάνοι - Προφ. Ηλίας - Βαρλαμόγιαννη (το μονοπάτι υπήρχε, να συντηρηθεί).

- Εντοπισμός και καταγραφή των προβλημάτων της καθημερινής ζωής των δημοτών και η άμεση επίλυσή τους. Μερικά από τα προβλήματα αυτά είναι η κατάσταση των οδοστρωμάτων, κακοτεχνίες, επικίνδυνα εμπόδια, προβλήματα ηλεκτροφωτισμού και η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

- Συστηματική ανακύκλωση συσκευών και όλων των συσκευασιών.

- Φροντίδα του θαυμάσιου περιβάλλοντος της περιοχής Κύμης όπως και αναδάσωση με ποικίλες δράσεις του χώρου από Αλιβέρι μέχρι Αυλωνάρι, περιοχή που έχει καεί.

- Να πάψουν να υπάρχουν παντού οι χωματερές.

- Αναβάθμιση των παραλιών (παγκάκια, ντουζιέρες, ομπρέλες, κιόσκια, πέργκολες, κλπ.).

- Να υπάρχει δυνατότητα με σκάφος του Δήμου η μεικτής επιχείρησης, οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται άλλες γειτονικές προς τη Κύμη παραλίες.

- Μπάρες σ' όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

- Ο οδικός άξονας από Στόμιο μέχρι Παραλία θέλει συντήρηση αφού η εικόνα είναι τριτοκοσμική.

- Αποχέτευση

Τα περισσότερα Τ.Δ. έχουν σοβαρό πρόβλημα λόγω μη ύπαρξης αποχετευτικού δικτύου, επί πλέον δε τους βόθρους δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν τα βυτιοφόρα για να τους αδειάσουν, αφού οι εσωτερικοί δρόμοι των χωριών είναι στενοί. Να γίνει σε κάθε Τ.Δ. μελέτη αποχετευτικού δικτύου. Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων κάτω από τη τοποθεσία «Χωνευτικό» λειτουργεί μόνο για τη Κύμη, λόγω της μορφολογίας της περιοχής δεν μπορούν να φτάσουν εκεί λύματα των υπολοίπων τοπικών διαμερισμάτων.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.