Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έργα και ημέρες Μανώλη

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 16:01
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας κήρυξε και επίσημα ο δήμαρχος Μαρμαρίου και υποψήφιος για το νέο δήμο Καρύστου κ. Μανώλης Νίκος παράλληλα με τη λογοδοσία προς τους δημότες, στο Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα Καρύστου.

Ο κ. Μανώλης έκανε απολογισμό της πορείας του ως Δήμαρχος Μαρμαρίου, δίνοντας παράλληλα και το λογαριασμό δαπάνης για το κάθε έργο.

Ξεκινώντας την ομιλία του, γύρισε πίσω το χρόνο και συγκεκριμένα στο 1998 όταν εξελέγη Δήμαρχος Μαρμαρίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«...όταν αναλάβαμε το τιμόνι του νεοσύστατου Δήμου Μαρμαρίου κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε. Κάποιοι μας χλεύαζαν, μας ειρωνευόντουσαν και υποστήριζαν ότι το πολύ σε 2-3 χρόνια θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς. Εμείς όχι μόνο δεν φύγαμε, αλλά καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς από αυτούς που δεν μας είχαν πιστέψει να μας ακολουθήσουν. Καταφέραμε να κάνουμε τον Δήμο Μαρμαρίου πρώτο Δήμο στην Εύβοια σε απορρόφηση κονδυλίων για σημαντικά έργα υποδομής. Καταφέραμε να επανεκλεγούμε σε 3 διαδοχικές εκλογές με αυξανόμενα κάθε φορά ποσοστά».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Δημοτικού Μεγάρου και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Δήμου. Τόνισε τη σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς και ευχαρίστησε δημόσια τους πολίτες που έδωσαν χρήματα για την αποπεράτωση του Δημαρχείου και για την αγορά απορριμματοφόρων οχημάτων.

Έκανε λόγο για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας και ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν δαπανηθεί 2.500.000 ευρώ στην ύδρευση και άρδευση. "Ήταν θέμα τιμής να κάνουμε αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, γιατί η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό".

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρμαρίου και τόνισε ότι "...η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του θα ξαναρχίσει σύντομα τις εργασίες", ενώ έκανε λόγο για κάποιους που με προσφυγές κωλυσιεργούν το έργο λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Σε άλλο σημείο σημείωσε χαρακτηριστικά: "Εγώ δεν θα σας υποσχεθώ ότι θα μεταφέρω τον Βιολογικό Καθαρισμό Καρύστου, όπως ο κος Ραβιόλος, στο Όρος Όχι. Θέλω να είμαι ειλικρινής και θέλω να σας κοιτάω στα μάτια και μετά τις εκλογές".

Μίλησε για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Μαρμαρίου και την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) προϋπολογισμού 476. 209 ευρώ.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Μαρμαρίου, στα Λιμενικά έργα και στη μετεγκατάσταση του Λιμένα και στην κατασκευή Μαρίνας. Τόνισε τη σημασία που έχει ο Καθορισμός Χερσαίας Ζώνης Μαρμαρίου και η έγκριση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης, καθώς όπως είπε "οι πέργκολες στην παραλία Μαρμαρίου νομιμοποιήθηκαν και ο φόβος για πρόστιμα και κατεδαφίσεις δεν υφίσταται πλέον".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.