Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανέστης Ψαρρός: "Τα κόμματα δεν πρέπει να υποδεικνύουν τους υποψηφίους"

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010, 12:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ο πρώην δήμαρχος Ελυμνίων κ. Ψαρρός Ανέστης έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Η διάθεσή του για προσφορά και το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησαν στην απόφαση να ηγηθεί μίας νέας προσπάθειας, που στόχο έχει τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Ψαρρός δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", ότι ο συνδυασμός τους είναι ανοιχτός σε όλους τους πολιτικούς χώρους, τον χαρακτήρισε καθαρά αυτοδιοικητικό και ήδη έχει καλυφθεί κατά 50% και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διακήρυξη των θέσεών τους.

Εξέφρασε δε την απογοήτευσή του για το γεγονός, ότι δεν υπάρχει κινητικότητα από τους νέους ανθρώπους και ενδιαφέρον να παρέμβουν και να συμμετέχουν στα της αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι αποτελεί "κακό σημάδι των καιρών".

Δεσμεύτηκε, πως αν ο κόσμος τους εμπιστευθεί, θα παλέψουν αγωνιστικά για να λυθούν σοβαρά προβλήματα μιας περιοχής που έχει υστέρηση σε υποδομές.

Όσο για τα κόμματα και τα χρίσματα που δίνουν σε υποψηφίους τόνισε:

"Είναι πάγια θέση μου ότι τα κόμματα και η αυτοδιοίκηση είναι θεσμοί που πρέπει να λειτουργούν ξεχωριστά και δεν πρέπει να συγχέονται.

Κακώς εμπλέκονται και στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, από τη στιγμή που ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίζει ποιον εμπιστεύεται και ποιον θεωρεί ικανό να τον εκπροσωπήσει.

Τα κόμματα δεν είναι δυνατόν να υποδεικνύουν τον "εκλεκτό", γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει απόλυτη εξάρτηση και ουσιαστικά ο υποψήφιος είναι υπάλληλος των κομμάτων, από όπου παίρνουν τελικά και τις εντολές.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κύτταρο της δημοκρατίας πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις διαδικασίες των χρισμάτων.

Με λύπη παρακολουθώ συνανθρώπους μου να τρέχουν στα κομματικά γραφεία για το χρίσμα και τις ευλογίες, κάτι που αδικεί τους ίδιους.

Πιστεύω, ότι κόμματα και πολιτεία είναι καιρός να αφήσουν ήσυχες τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν και να αποφασίσουν".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.