Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απαντήσεις ζητά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας από την υπουργό Περιβάλλοντος

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 13:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Επιστολή προς την υπουργό Περιβάλλοντος απέστειλε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας αναφορικά με τις αιτήσεις των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, ζητώντας να δοθούν συγκεκριμένες διευκρινήσεις και απαντήσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί, εάν οι αγρότες της Εύβοιας αποκλείονται ή όχι από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

"Με αφορμή την 3η ανακοίνωση της ΔΕΗ που εκδόθηκε στις 27 Αυγούστου σε εφαρμογή του νόμου 3815/2010 και ειδικότερα για το σκέλος που αφορά στις περιοχές ΔΕΗ που υποδέχονται αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες, ως εκπρόσωποι των συνεταιρισμένων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών του Νομού Ευβοίας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή και παρακαλούμε τον οποιονδήποτε αρμόδιο να μας απαντήσει.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία του ελληνικού κράτους αλλά και του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ η Εύβοια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τα υπέρ και τα κατά αυτής της ένταξης (επιχορηγήσεις από αναπτυξιακούς νόμους, προγράμματα από ΕΕ, φορολογία κλπ).

Η παραπάνω μνημονευθείσα ανακοίνωση της ΔΕΗ μας χαρακτηρίζει ως διασυνδεδεμένο νησί, μετά από προφορική ενημέρωσή μας, με αποτέλεσμα να αποκλείει τους ενδιαφερόμενους αγρότες από την υποβολή αιτημάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών.

Τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει χωρητικότητα των δικτύων διανομής και μεταφοράς της ΔΕΗ που υπερβαίνει κατά πολύ τα 300MW αφού οι μονάδες του ΑΗΣ Αλιβερίου είναι σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας.

Εύλογα μας γεννώνται τα ερωτήματα:

  • Η Εύβοια ανήκει στην Ηπειρωτική η Νησιωτική Ελλάδα;
  • Μήπως η Εύβοια είναι μια γεωγραφική περιοχή που εντάσσεται όπου επιτάσσουν τα όποια συμφέροντα;
  • Οι αγρότες των παρευβοϊκών δήμων της Βοιωτικής ακτής (Δ. Ανθηδώνος, Φάρου Αυλίδας) που ανήκουν στο Νομό Εύβοιας αλλά κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Ηπειρωτική Ελλάδα εντάσσονται σε αυτούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας ή σε αυτούς των διασυνδεδεμένων νησιών";

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.