Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κοινός αγώνας Περγαντά - Μπουραντά για ισόρροπη ανάπτυξη των νομών της Περιφέρειας

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 13:05
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο και με την παρουσία νομαρχιακών συμβούλων, ο νομάρχης Εύβοιας κ. Μπουραντάς Θανάσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Παράλληλα, διευκρίνισε και τους λόγους για τους οποίους αρχικά είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του στην αρμόδια επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου.

Ο κυριότερος λόγος είναι το γεγονός, ότι επανειλημμένα είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή της Εύβοιας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εκτός αυτού δεν είχε ασχοληθεί με τους άλλους νομούς.

Σήμερα, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη των νομών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με την Εύβοια να υπολείπεται έναντι κυρίως της έδρας της Περιφέρειας.

Ο κ. Περγαντάς από την πλευρά του τόνισε, ότι θα δώσουν έναν αγώνα, ο οποίος θα είναι -όπως είπε- νικηφόρος, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα τιμητική τη συμμετοχή του κ. Μπουραντά στο συνδυασμό.

Όπως είπε, έχουν δώσει κοινές μάχες μέσα από την ενασχόλησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και γνωρίζει πως ο νομάρχης Εύβοιας και οι σύμβουλοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, ανταποκρίνονται στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ικανότητας, της γνώσης και της εμπειρίας.

"Το εγχείρημα περιφέρειας, τόνισε, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η Ελλάδα αλλάζει ριζικά και πλέον δίνονται περισσότερες αρμοδιότητες παρέμβασης και αυξημένοι πόροι, που αποτελεί ένα διαρκές αίτημα, μεταξύ πολλών ακόμα αιτημάτων, τα οποία γνωρίζουμε ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης".

Πρόσθεσε ότι θα κριθούν στο επίπεδο της αποτελεσματικότητας, όπου ο νομός της Εύβοιας και της Βοιωτίας έχουν δώσει δείγματα γραφής, καθώς υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο κ. Μπουραντάς απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα περί καθόδου του στις δημοτικές εκλογές, κατέστησε σαφές, ότι είχε δηλώσει, πως δεν τον ενδιέφερε ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης χωρίς, ωστόσο, να το αποκλείει σε περίπτωση που κρινόταν ότι θα μπορούσε να προσφέρει.

Εκτός αυτού δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε διαμάχες που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι έγιναν λάθη σε κεντρικό επίπεδο και τόνισε, ότι πλέον τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Περγαντάς ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους και προχωρούν σε έναν κοινό αγώνα.

Ο κ. Περγαντάς πρόσθεσε ότι σημασία έχει περισσότερο το αποτέλεσμα, που είναι, ότι η κυβέρνηση επέλεξε τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.