Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κρητική βραδιά στη Χαλκίδα

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010, 13:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χαλκίδας παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 κρητική βραδιά με τίτλο «Η τέχνη και το πάθος του κρητικού χορού».

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών, Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη θα παρουσιάσει την παράσταση, εμπλουτισμένη με περισσότερους χορούς, μελωδίες, προβολές, χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, διαφορετικούς φωτισμούς, διαφορετικά κουστούμια και φορεσιές.

Τρία βασικά δομικά στοιχεία συνθέτουν την παράσταση: ο χορός, η μουσική, η κινηματογραφική εικόνα και ο λόγος. Οι χορευτές φορούν παραδοσιακά ρούχα της Κρήτης, χωρίς όμως την ομοιομορφία ενός χορευτικού συνόλου.

Παρουσιάζονται πάνω από 15 χοροί, από τους πλέον διαδεδομένους μέχρι τους πιο σπάνιους τοπικούς χορούς οι οποίοι καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη και τα θέματά τους καλύπτουν όλες τις περιστάσεις της ζωής, ενώ δίνεται ελεύθερος χώρος σε όλους για αυτοσχεδιασμό.

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικού διαλόγου χορευτών και μουσικών. Αποκλειστικά ζωντανή μουσική από λύρα, λαούτα, κρουστά και άλλα παραδοσιακά λαϊκά όργανα, ήχοι μαγικοί βγαλμένοι από πολέμους, έρωτες και πάθη,επιβλητικά τραγούδια και δεξιοτέχνες χορευτές, με πόδια που βγάζουν φωτιές, αποφασισμένοι να μας παρασύρουν στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς του κρητικού χορού.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (εισιτήρια προπωλούνται στην ΔΗ.Κ.Ε.Χ. - Αβάντων 50 τηλ: 22210 87111)

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.