Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Υπέρ της άρσης του καμποτάζ ο Συμεών Κεδίκογλου

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010, 13:35
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Υπέρ της άρσης του καμποτάζ που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το νομοσχέδιο «Εκτέλεση Περιηγητικών πλοών από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα» τάχθηκε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, την Τρίτη 24 Αυγούστου, υποστήριξε ότι η άρση του καμποτάζ θα δημιουργήσει μεγάλο αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα για τον Τουρισμό, ο οποίος με συντηρητικούς υπολογισμούς, συμβάλλει σε πάνω από το 18% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας και από τον οποίο εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες της χώρας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής τόνισε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα συμβάλει, ώστε να έρθει τουρισμός στις πόλεις μας, να κινηθούν επίγειες υπηρεσίες, όπως μεταφορές, ξενοδοχειακές κρατήσεις, ξεναγήσεις, τοπικές αγορές, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος με την ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας και να αναπτυχθούν νέοι ελληνικοί προορισμοί με ενδεχόμενη διάχυση στην ελληνική περιφέρεια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση εσόδων για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο κ. Κεδίκογλου έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ήδη χάσαμε μια ακόμα καλοκαιρινή περίοδο και δεν έχουμε τα περιθώρια να αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένο. Για τον ελληνικό Τουρισμό, ο στόχος μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η κορυφή και γι' αυτό υπερψηφίζω αυτό το νομοσχέδιο.»

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.