Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έως τις 25 Αυγούστου η έκθεση του Πανεπιστημίου της Λωζάννης για την αρχαία Ερέτρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010, 11:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Του Θανάση Τοτόμη, [email protected]

Ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου η έκθεση του Πανεπιστημίου της Λωζάννης για την αρχαία Ερέτρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

"Η έκθεση που διοργανώσαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας είναι για μας ένα σπουδαίο γεγονός. Είχαμε την ευκαιρία μέσα από αυτή, να δείξουμε τη δουλειά μας στην Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια. Η σχολή μας είναι η πρώτη ξένη σχολή που μπόρεσε να διοργανώσει μια τέτοια έκθεση στην Αθήνα. H Eρέτρια, είναι για μένα μια δεύτερη πατρίδα μου στην οποία έρχομαι συχνά τα τελευταία χρόνια. Αισθάνομαι κάθε φορά ότι γυρίζω στο σπίτι μου. Η καρδιά μου είναι σε δύο μέρη το ένα είναι ελβετικό, η Βασιλεία, το άλλο είναι ελληνικό, η Ερέτρια", μας είπε από τη Βασιλεία της Ελβετίας όπου επέστρεψε, ο διευθυντής της σχολής κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάννης, καθηγητής κ. Κάρλ Ρέμπερ.

Ο κ. Ρέμπερ ήταν ο κεντρικός επιμελητής της έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, και συντονιστής της εξερεύνησης της πόλης της Ερέτριας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες από την ελβετική αρχαιολογική σχολή.

Θεωρείται ο άνθρωπος καταλύτης, που αναδεικνύει και προβάλει την Ερέτρια στο κοινό της Ευρώπης και ο απόλυτος Ερετριανός πρέσβυς του πολιτιστικού τουρισμού για τις επόμενες δεκαετίες.

Εκτιμάται, ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού προϊόντος από την Ευρώπη, προς την Ερέτρια κατά 10% κάθε έτος, για την επόμενη δεκαετία.

Η έκθεση που διοργάνωσε η ελβετική αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης, ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου.

Στη συνέχεια, από το φετινό Σεπτέμβρη έως τον Ιανουάριο του 2011, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Antikenmuseum und Sammlung Ludwig, στη Βασιλεία της Ελβετίας, για να γνωρίσει το κοινό της Ελβετίας την αρχαία Ερέτρια.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.