...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Δυσμενής εξέλιξη για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010, 14:53
- - -

Δυσμενής, αν και αναμενόμενη, η εξέλιξη για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, σχολιάζει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου, αφού σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ προ το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η τεθείσα υποχρέωση της Νομαρχίας να διαμορφώσει χώρο για τη δημιουργία νέου Πεδίου Βολής προς το ΓΕΣ ή κάποια ανταλλαγή άλλης έκτασης, το ΓΕΣ ζητάει σήμερα την καταβολή του τιμήματος για την έκταση του στρατοπέδου, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:

"Από τις βασικές μου προτεραιότητες που έθεσα, μόλις εκλέχτηκα, ήταν το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Δεν μπορούσα να δεχτώ και να αντιληφθώ, γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο που δικαιούται ο νομός και οι πολίτες του, δεν προχωράει εδώ και τόσα χρόνια.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία εξέλιξη αναφορικά με την εκκρεμότητα του χώρου του οικοπέδου, επαληθεύτηκα για όσα διαπίστωσα μετά από κύκλο επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, και τα οποία είχα προαναγγείλει προ μηνών.

Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προ το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η τεθείσα υποχρέωση της Νομαρχίας να διαμορφώσει χώρο για τη δημιουργία νέου Πεδίου Βολής προς το ΓΕΣ ή κάποια ανταλλαγή άλλης έκτασης, το ΓΕΣ ζητάει σήμερα την καταβολή του τιμήματος για την έκταση του στρατοπέδου, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ.

Προστίθεται λοιπόν, και ενώ βρισκόμαστε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ, άλλος ένας σκόπελος στις ανεπάρκειες ετών, που θα πρέπει να ξεπεραστεί, προκειμένου ένα τόσο σημαντικό για το νομό μας έργο να προχωρήσει.

Πέρα από όποιες ευθύνες της εκάστοτε κυβέρνησης, θεωρώ ότι πάντα πρέπει να κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο ό,τι πρέπει για να μην επιτρέπουμε ούτε ως πρόφαση να μας χρεώνουν καθυστερήσεις και αδράνεια, ειδικά για τα πλέον σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο νομός".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010