...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Τζαχρήστος: "Τσακωνόμαστε για την έδρα και ξέχασαμε τα σημαντικά..."

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010, 15:52


- - -


Ο Χρήστος Τζαχρήστος, από την αντιπολίτευση του δήμου Νηλέως, σχολιάζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών με την πρόταση για το δήμο Λίμνης, τους "έβαλε" να τσακώνονται για θέματα δευτερεύουσας σημασίας όπως η έδρα και το όνομα και ξέχασαν τα ουσιώδη, όπως οι πόροι και οι υπηρεσίες. Συμφωνεί ότι η ονομασία δεν είναι αντιπροσωπευτική, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να αναλωθούν μόνο σε αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Τζαχρήστος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Αυτό που είχα προβλέψει στο εισαγωγικό σημείωμα μου στον ιστόχωρο "bkevoia.gr", έγινε. Το Υπουργείο Εσωτερικών έριξε το δόλωμα με την ονομασία και τη έδρα του νέου Δήμου "Λίμνης" και άρχισαν να τσιμπάνε τα ψάρια. Ψάρια στην κυριολεξία, αφού μέχρι τώρα, δεν έγινε καμιά συζήτηση και δεν τέθηκε καμία ιδέα ή πρόταση.

Τώρα αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και να φωνάζουμε για το ασήμαντο (έδρα) και το δευτερεύον (όνομα), ενώ για τα σημαντικά (πόροι, παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, στέγαση υπηρεσιών, προοπτικές ανάπτυξης κλπ) τίποτα.

Επειδή καλό θα είναι όλοι μας να τοποθετηθούμε σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν, με εποικοδομητικό τρόπο, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις και να κάνω κάποιες προτάσεις.

Η έδρα του Δήμου, κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο. Αν οι υπηρεσίες του Δήμου στεγαστούν σε όλους του συνεννοούμενους δήμους, αξιοποιώντας την υποδομή, που αυτή τη στιγμή υπάρχει τότε σίγουρα δεν ευνοείται η Λίμνη.

«Είναι γελασμένοι ορισμένοι να νομίζουν ότι ο Νέος Δήμος θα αποτελέσει φέουδο της έδρας, συγκεντρώνοντας εκεί όλες τις νέες Υπηρεσίες» λέει πολύ σωστά η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ του Δήμου Νηλέως και έτσι πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι στο χέρι όλων μας είναι να γίνει.

Θα πρέπει λοιπόν το ταχύτερο δυνατό, να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια των 3 δήμων και να προτείνουν τις νέες υπηρεσίες που μπορούν και θέλουν να στεγάσουν στην κτιριακή υποδομή που διαθέτουν. Στη συνέχεια σε μια κοινή συνεδρίαση και των 3 δημοτικών συμβουλίων να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η ονομασία του νέου Δήμου σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτική της περιοχής μας και σίγουρα πρέπει να αλλάξει. Η ονομασία «Δήμος Κηρονηλέως», που παραπέμπει και σε παλιότερη ονομασία και ανταποκρίνεται στην τοπογραφία της περιοχής μας, η οποία διαρρέεται από τους δυο ομώνυμους ποταμούς ίσως ήταν πιο κατάλληλη ή η ονομασία «Βορειοκεντρικής Εύβοιας» που παραπέμπει άμεσα στον γεωγραφικό προσδιορισμό του νέου Δήμου. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και άλλες προτάσεις που αν προταθούν από τα 3 δημοτικά συμβούλια θα μπορούσε κάποια από αυτές να αποτελέσει την καλύτερη ονομασία του νέου Δήμου.

Το κυριότερο από όλα όμως είναι να μη αναλωθούμε μόνο σε αυτά τα ζητήματα και να μη αποτελέσουν αυτά αιτία αντιπαλότητας μεταξύ των δημοτών μας, με διχαστικές τάσεις από κάποιους θερμοκέφαλους. Δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι κάποιων που μας προτιμούν διχασμένους, άρα αδύναμους. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» να μην επιτρέψουμε να έχει επιπτώσεις στο Δήμο και τους δημότες μας και όλοι ενωμένοι να παλέψουμε για την προκοπή του τόπου μας που οι οικονομικές συγκυρίες και οι άστοχοι χειρισμοί την κάνουν δυσκολότερη από ποτέ.
Ελπίζω σύντομα να αρχίσει και ο διάλογος για τα σημαντικότερα".

Σχετικά θέματα:

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010