...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αντιδράσεις από συλλόγους και φορείς του δήμου Κηρέως για τη Λίμνη

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 16:37
- - -

Οι αντιδράσεις από την πλευρά του δήμου Κηρέως για τη δημιουργία του νέου δήμου Λίμνης, με έδρα τη Λίμνη, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά σειρά έχουν πολιτιστικοί, αθλητικοί, περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής, σύλλογοι σχολείων, εκκλησίες κ.α., που απαιτούν από τον υπουργό Εσωτερικών να εξεταστεί το θέμα της ονομασίας του δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων και να οριστεί ως έδρα το Μαντούδι. Η επιστολή προς τον υπουργό, αναφέρει τα παρακάτω:

"Το Σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπει ότι στη Βορειοκεντρική Εύβοια θα συνενωθούν οι Δήμοι Κηρέως, Νηλέως και Ελιμνύων αλλά χωρίς καμία διαβούλευση προτείνετε ως έδρα τη Λίμνη και το όνομα ως «Δήμος Λίμνης».

Η Λίμνη είναι στην άκρη του Νέου Δήμου, μακριά από τα περισσότερα χωριά του Νέου Δήμου με αποτέλεσμα να απαιτούνται μεγαλύτερες μετακινήσεις και έξοδα για τους δημότες. Η Λίμνη δεν διαθέτει καμία κτιριακή υποδομή για να στεγάσει υπηρεσίες, ενώ αντιμετωπίζει τεράστιο κυκλοφορικό πρόβλημα και ανυπαρξία χώρων στάθμευσης. Η έδρα του Νέου Δήμου πρέπει να εξυπηρετεί του δημότες και όχι να τους ταλαιπωρεί.

Αντίθετα το Μαντούδι βρίσκεται στο κέντρο του νέου Δήμου, πάνω στον κεντρικό δρόμο προς Χαλκίδα, διαθέτει όλες τις κτιριακές υποδομές, σύγχρονο Δημαρχείο, σχέδιο πόλης με άνετους δρόμους και χώρους στάθμευσης. Το Μαντούδι διαθέτει Κέντρο Υγείας, Λιμάνι, είναι το εμπορικό και διοικητικό κέντρο όλης της περιοχής, και πληθυσμιακά είναι ισοδύναμο της Λίμνης. Το Μαντούδι ως έδρα του νέου Δήμου θα εξυπηρετεί τους περισσότερους κατοίκους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και δεν χρειάζεται έξοδα για νέα κτίρια.

Για όλους τους αυτούς λόγους ζητάμε να επανεξετάσετε την επιλογή της έδρας και να ορίσετε το Μαντούδι, να αλλάξετε το όνομα του νέου Δήμου έτσι ώστε να εκπροσωπεί όλους τους κατοίκους".

Σχετικά θέματα:

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010