Μεσσαπία ώρα μηδέν

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010, 13:32

του Γιάννη Ζαμπετάκη - [email protected]

4/10/2009: Το ΠΑΣΟΚ καλείται να κυβερνήσει ξανά την Ελλάδα. Έχουν μεσολαβήσει 5,5 χρόνια δεξιάς λαίλαπας, έχουμε ζήσει την απόλυτη αδιαφορία σε περιβαλλοντικά εγκλήματα, έχουμε ζήσει την τραγωδία του Ασωπού και του Μεσσάπιου.

4/12/2009: Η Μαργαρίτα Καραβασίλη διοργανώνει φόρουμ για το περιβαλλοντικό έγκλημα, από τα τραπέζια του φόρουμ παρευλάνουν πολλοί και πολλές. Ακούγονται και άχρηστα και χρήσιμα πράγματα. Ο καθένας αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο. Ο Ανδρεαδάκης και η Καραβασίλη καταγράφουν (με την τότε ελπίδα του γράφοντα να προχωρήσουν σε άμεσες δράσεις).

5/4/2010: Έχουν περάσει 6 μήνες με υπουργό Περιβάλλοντος την Τίνα Μπιρμπίλη, ειδικό γραμματέα για ΕΥΕΠ την Μαργαρίτα Καραβασίλη και ειδικό γραμματέα για τα νερά τον Ανδρέα Ανδρεαδάκη.

Έχουν περάσει 2 μήνες (από τις 8/2/2010) που η προαναφερόμενη τριάδα έχει δηλώσει δράσεις για τον Ασωπό. Μέχρι σήμερα όμως, τίποτα δεν έχουμε δει, παρά μόνο δηλώσεις καλών προθέσεων! Σε μια από αυτές τις δηλώσεις που η Καραβασίλη επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά είναι ότι άμεσες προτεραιότητες είναι ο Ασωπός και η Μεσσαπία.

Αλλά, ακόμα και σήμερα:

  • 1. Δεν ξέρουμε πότε θα πάει καθαρό πόσιμο νερό σε Ασωπό και Μεσσαπία.
  • 2. Η μελέτη Λινού - prolepsis δεν έχει περάσει υπό την αιγίδα του ΕΣΥ και από ότι μαθαίνουμε δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις Καραβασίλη.
  • 3. Τα τρόφιμα-βολβοί παραγωγής Ασωπού έχουν σε πολύ υψηλά επίπεδα χρώμιο και νικέλιο αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτιμά να εθελοτυφλεί!

Η Μεσσαπία όπου τα παιδιά του Γυμνασίου των Ψαχνών έχουν καταλάβει "τι παίζει" με το νερό (το 84,5% των παιδιών θεωρούν πως το νερό του δικτύου είναι ακατάλληλο!) και το 78.5% δεν πίνει ή πίνει σπάνια νερό της βρύσης.

Το νερό της Μεσσαπίας είναι αυτό για το οποίο οι δημοτικοί άρχοντες των Μεσσαπίων απειλούν με αγωγές την ...τριανδρία... (παπαΓιάννη, Παντελόγλου, Ζαμπετάκη).

Μέχρι πότε οι άρχοντες σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο θα κρύβονται με φτηνές δηλώσεις και ανέξοδες απειλές;

Μέχρι πότε θα πίνουμε αυτό το τοξικό νερό και θα ποτίζουμε με αυτό το τοξικό νερό τα χωράφια μας;

Μέχρι πότε πρέπει να περιμένουμε για να γίνει από το Κράτος και όχι από ιδιώτες πλήρης τοξικολογική μελέτη στο αίμα των τοξινομένων πολιτών σε Ασωπό, Ωρωποχώρια και Μεσσαπία;

Έξι μήνες ΠΑΣΟΚ...και απάντηση καμιά....

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο