Απαξίωση κοινωνικών υπηρεσιών προσάπτουν στο δήμαρχο Νέας Αρτάκης

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010, 13:27

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Αρτάκης, κ. Ν. Γεωργαλάς, με επιστολή του στο δήμαρχο, κ. Τ. Πρατσόλη, του προσάπτει ότι έχει απαξιώσεις σημαντικούς θεσμούς, όπως το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι επιχορηγήσεις που δίνονται στο δήμο αλλά και να μην εξυπηρετούνται και οι πολίτες. Επίσης, αναφέρει ότι μια υπερσύγχρονη σκούπα - αυτοκίνητο που έχει δοθεί στο δήμο αξίας 60.000 ευρώ από το κράτος, σκουριάζει πίσω από το δημαρχείο. Παρατίθεται η επιστολή του κ. Γεωργαλά:

"Κύριε Δήμαρχε για πολλοστή φορά σας στέλνω επιστολή για την αξιοποίηση από το δήμο μας τις υπέρσυγχρονης σκούπας-αυτοκίνητο που μας έδωσε δωρεάν το κράτος αξίας 60.000 ευρώ που σκουριάζει πίσω από το Δημαρχείο 3,5 χρονια. Αυτό δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

3,5 ολοκληρα χρονια ενας σημαντικός θεσμός "Το Βοήθεια στο Σπίτι" που υπάρχει στο δήμο υπολειτουργεί, τρία εκπαιδευμένα πρόθυμα κορίτσια που διψούν για προσφορά τα έχετε εγκλωβισμένα μέσα σε ένα γραφείο χωρίς να έχουν μεταφορικό μέσο, για το λόγο, ότι δεν έχει χρόνο ο Αντιδήμαρχος να πάει στο Ο.Δ.Δ.Υ να πάρει σχεδόν δωρεάν ένα αυτοκίνητο με το οποιο θα εξυπηρετήσουν συμπατριωτες μας που έχουν πρόβλημα κίνησης, όπως εξυπηρετούνται στους γειτονικούς μας δήμους και το κυριότερο κρύβετε κυριε Δημαρχε με επιμέλεια απο τους Δημοτικούς Συμβούλους τα στοιχεία των επισκέψεων προς συμπατριώτες μας που προσφέρει η υπηρεσία βοήθεια στο σπίτι, τα στοιχεία (οχι προσωπικά δεδομένα, μόνο την παραγωγή του προγράμματος) σας τα έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές αλλά ποτέ δεν μας τα δώσατε.

Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε, ετησίως εδώ και 4 χρόνια το άμοιρο κράτος μας δίνει επιχορήγηση για τα τρία κορίτσια του προγράμματος βοηθεια στο σπίτι 50.000 ευρώ, τα οποία εχετε εγκλωβισμένα μέσα σε ενα γραφείο εξαιτίας της ανικανότητας σας να πάρετε ένα αυτοκίνητο που έχουμε αποφασίσει.

Σας καθιστώ αποκλειστικά υπεύθυνο σαν προιστάμενο των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, για την απαξίωση ενός ακόμη θεσμού που έχει πάρει παγκόσμια βραβεία το Κ.Ε.Π που 3,5 χρόνια οχι μόνο δεν το αναβαθμίσατε όπως έχει αναβαθμιστεί το ΚΕΠ των ψαχνών που κάνει ακόμη και μεταβιβάσεις αυτοκινήτων και άλλες πολλές υπηρεσίες που εμείς δεν εχουμε, αντίθετα το υποβαθμίσατε και εδω και αρκετο καιρο δεν προσφέρει πλέον καμμιά υπηρεσία, είναι σχεδόν κλειστό και εγκατελειμένο".

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο