"Όλες οι εκδοχές του δημάρχου Αυλώνος για τον Καλλικράτη..."

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010, 13:25

Ο δημοτικός συνδυασμός "Ενότητα - Όραμα - Δημιουργία" για το δήμο Αυλώνος, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του δημάρχου Αυλώνος, κ. Κατσούλη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Πραγματικά, καθένας πολίτης, διαβάζοντας την απάντηση του Δήμαρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη στην ανακοίνωση του Δήμαρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά, συγκλονίζεται για μία ακόμα φορά από την βαθειά γνώση και την συνέπεια που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Αυλώνος.

Τον αδικεί ο Δήμαρχος Κύμης περιορίζοντας σε μία μόνο τις θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς απαριθμούμε τουλάχιστον έξι.
Και αδικεί τον εαυτό του ο Δήμαρχος Αυλώνος παραλείποντας να αναφέρει όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιθυμώντας, λοιπόν, να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές, παραθέτουμε όλες τις εκδοχές, τις οποίες έχει υποστηρίξει ο Δήμαρχος Αυλώνος. Με την ελπίδα, ότι δεν έχουμε ξεχάσει κάποια, φθάνουν στον αριθμό έξι.

  • 1. «Υπάρχει προκαθορισμένος αριθμός νέων ενοτήτων; Η παλαιότερη διοικητική διαίρεση της χώρας σε επαρχίες δίνει μία εκτίμηση του νέου αριθμού. Η επιλογή της επαρχίας ως χωρικής μονάδας προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Είναι λοιπόν ρεαλιστικό να υπολογιστεί ένας αριθμός νέων ενοτήτων με προσπάθεια να διατηρηθούν τα ιστορικά όρια των επαρχιών», ως μέλος ομάδας εργασίας με θέμα «σχετικά με την χάραξη νέων διοικητικών ορίων για τους ΟΤΑ και την παροχή των αντίστοιχων κινήτρων» - σελίδα 5, τον Οκτώβριο του 2007.
  • 2. «Εγώ δεν διαφωνώ ο Δήμος Αυλώνος με τον Δήμο Κονιστρών και το Δήμο Κύμης να αποτελέσουν ένα Δήμο. Και γιατί δεν διαφωνώ να σας το εξηγήσω...» Πρακτικά συνεδρίασης της ΤΕΔΚΕ της 5/9/2008.
  • 3. «Ισχυρός Δήμος, το είπα και την προηγούμενη φορά, δε σημαίνει διευρυμένος Δήμος. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να έχει ένας ισχυρός Δήμος είναι η έκταση και ο πληθυσμός. Πρέπει να προηγηθούν όλα τα υπόλοιπα. Και όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν...». Πρακτικά συνεδρίασης της ΤΕΔΚΕ της 3-10-2008.
  • 4. «Να συνενωθεί ο Δήμος Αυλώνος με τον Δήμο Δυστίων» Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνος της 30/9/2008.
  • 5. «Εναλλακτικά να συνενωθούν οι Δήμοι Αυλώνος-Δυστίων-Ταμυνέων», Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνος της 30/9/2008.
  • 6. «Ποίοι λόγοι επιβάλλουν να γίνει ενιαίος Δήμος Βόρειας Καρυστίας (Αλιβερίου-Κύμης)», Σερβιτόρος της 24/1/2010.

Οι παραπομπές στα κείμενα αρκούν, για να μην υπάρχει καμία υπόνοια περί παραποίησης. Τουλάχιστον, όσο οι λέξεις έχουν μία ελάχιστη κοινή σημασία για όλους μας και είναι διαυγείς, ώστε να μην χρήζουν ερμηνείας.

Πολλοί κακεντρεχείς θα μπορούσαν να σχολιάσουν, ότι ο Δήμαρχος Αυλώνος δεν έχει σταθερή άποψη ή ότι βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία εσωτερικής ομφαλοσκόπησης ή ακόμη χειρότερα ότι περνάει μία φάση πολιτικού χαμαιλεοντισμού.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε, πόσο κρίμα είναι η ευρυμάθεια του ανδρός να περιορίζεται τελικά σε έξι μόνο διαφορετικές εκδοχές. Προσδοκούμε ακόμη περισσότερες ...ανάλογα με το ακροατήριο και την έμπνευσή του. Δεν ξέρουμε τελικά πόσο προάγουν το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάντως σίγουρα αποδεικνύουν την αξιωματική ισχύ της αρχής της σχετικότητας... τουλάχιστον στη πολιτική του σκέψη.

ΥΓ: Αναμένουμε όλοι με αγωνία την επικοινωνία του με τον Υπουργό Εσωτερικών, η οποία όλο αυτό τον καιρό έχει προάγει πολλαπλώς τις τοπικές υποθέσεις. Ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να μαντέψει το περιεχόμενο της...".

Σχετικά θέματα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο