Προτάσεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευβοίας στο Γ.Γ. Νέας Γενιάς

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 18:33

Με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου για θέματα Νέας Γενιάς της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας, Γιώργου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννη Λιβανό, στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας. Την Εύβοια εκπροσώπησαν τα μέλη της Ν.Ε. Ευβοιας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπαράκος και Τάκης Λαφαζάνης, ο Γραμματέας της Νεολαίας Ευβοιας Μπάμπης Καραβάς και το μέλος της Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας Πέτρος Ρουσόδημος.

Παρόντες ήταν και ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτία Γιώργος Σκλάβος, ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Γιάννης Μπακαλιάνος και το μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βέρα Νταλιάνη.

Οι εκπρόσωποι της Εύβοιας, εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά του νομού. Κυρίαρχο το ζήτημα της ανεργίας αλλά και της μεγάλης αποβιομηχάνισης του νομού. Την έλλειψη αναπτυξιακών μοντέλων ανάπτυξης και τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα με κυρίαρχο το θέμα τους εξασθενούς χρώμιου στα Μεσσάπια και την καταστροφή των δασών από τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009.

Κατατέθηκαν προτάσεις από το Νίκο Μπαράκο σαν πρώην μέλος της Κεντρικής Γραμματείας ΚΕΔΗΝΟΣΥΝΕ για την αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων με αφορμή τις ενστάσεις πολλών εκλεγμένων μελών σε διάφορα ΤΟΣΥΝ της Εύβοιας σχετικά με την απαξίωση του θεσμού.

Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για τον ενεργό ρόλο που πρέπει να έχει η νέα γενιά στο νέο νόμο του Καλλικράτη. Από την πλευρά του ο Γ.Γ Νέας Γενιάς δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

  • α. Περιβάλλον και πράσινη ανάπτυξη
  • β. Καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού (θρησκευτικού, κοινωνικού, εθνικού κ.λ.π.).
  • γ. Καταπολέμηση της ανεργίας.
  • δ. Προώθηση και αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων νέων και κατοχύρωση του ρόλου της νέας γενιάς στο νέο νόμο του Καλλικράτη.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο