Αντιδρά η αντιπολίτευση στην πρόταση Κατσούλη για ενιαίο δήμο Βόρειας Καρυστίας

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 15:31

Για αντιδημοκρατική νοοτροπία και συμπεριφορά του δημάρχου Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη "Ενότητα - Όραμα - Δημιουργία για το δήμο Αυλώνος", σχολιάζοντας την τοποθέτησή του υπέρ ενός ενιαίου δήμου από Αλιβέρι μέχρι την Κύμη.

"Η συμπεριφορά είναι αντιδημοκρατική, γιατί έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη και ομόφωνη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αυλώνος, που ελήφθη μάλιστα μετά από δική του εισήγηση" υπογραμμίζει η αντιπολίτευση του δήμου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα παρακάτω:

"Η νοοτροπία του παλαιοκομματισμού που τον διακρίνει αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην τοποθέτησή του στη συνέλευση της ΤΕΔΚΕ απέκρυψε πλήρως την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και περιορίσθηκε να εκφέρει την δική του άποψη και γνώμη. Ο καιροσκοπισμός αποδεικνύεται από την συχνή εναλλαγή των απόψεων του κ. Κατσούλη:

Ξεκίνησε να υποστηρίζει το μεγάλο δήμο που ταυτίζεται με την επαρχία Καρυστίας. Οπισθοχώρησε στη συνένωση του δήμου Αυλώνος με το δήμο Δυστίων. Προχώρησε στη συνένωση των δήμων Αυλώνος, Δυστίων, Ταμυνέων. Καταλήγει στη διατύπωση άποψης για ενιαίο δήμο από Κύμη μέχρι Αλιβέρι. Και πάντα ως «ειδικός» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς να εξηγεί την αλλαγή της στάσης του. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τέτοια αμετροέπεια.

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του. Πιστεύουμε ακόμα ότι οι Δήμαρχοι πρέπει να έχουν ένα πρόσωπο και να μην είναι ανεμοδούρες. Εάν υπάρχουν λόγοι που νόμιζε πως έπρεπε να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή έστω να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση, αντί να συμπεριφέρεται ως δικτατορίσκος λατινοαμερικανικής μπανανίας. Αλλά τις Λαϊκές Συνελεύσεις ο κ. Κατσούλης τις κάνει μόνο όταν έχει εξασφαλίσει στο ακροατήριο τους ανάλογους κλακαδόρους και μόνο τότε. Που πήγαν άραγε κάτι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «δημόσιας διαβούλευσης»;

Πέραν από όσα έχουν λεχτεί για το γιγάντιο αυτό δήμο, εμείς ως συνδυασμός θέλουμε να θίξουμε στη σχετική συζήτηση και το θέμα των εκλογικών δαπανών. Πως αλήθεια θα αντιμετωπιστούν οι προεκλογικές δαπάνες σε μία τόσο μεγάλη εκλογική περιφέρεια; Ποιος θα τολμήσει να εκτεθεί όταν θα έχει να αντιμετωπίσει τόσα τεράστια έξοδα και μάλιστα μετά την κατάργηση του 42% θα είναι διπλά αφού η εκλογική διαδικασία θα εκτείνεται σίγουρα σε δύο Κυριακές;

Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι μόνο πρόσωπα που θα ενισχύονται από κόμματα θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες αυτές. Και τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μετατραπεί σε Κομματική Υποδιοίκηση. Ακόμα χειρότερα, θα υπάρχει ο κίνδυνος οργανωμένα συμφέροντα να αναλαμβάνουν την εκλογική δαπάνη, οπότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποδουλωθεί στους οικονομικά ισχυρούς.

Μια τέτοια Τοπική Αυτοδιοίκηση «οραματίζεται» λοιπόν ο Κ. Κατσούλης. Αυτά του είπαν τα κομματικά του αφεντικά και αυτά αναμασάει. Ποιος ξέρει ίσως αύριο μετά τον «δήμο Βόρειας Καρυστίας» ανακαλύψει το «δήμο Ανατολικής Στερεάς» ή ακόμα καλύτερα «το δήμο Νοτίων Βαλκανίων», ποτέ δε ξέρει κανείς τι του ξημερώνει...

Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της περιοχής μας με τη δυναμική στάση του θα βάλει σύντομα τέλος στα καταστροφικά αυτά σενάρια".

Σχετικό θέμα:

  • Υπέρ ενιαίου δήμου Αλιβερίου - Κύμης τάσσεται η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δήμου Αυλώνος www.servitoros.gr/news/view.php/26905/

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο