Υπέρ ενιαίου δήμου Αλιβερίου - Κύμης τάσσεται η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δήμου Αυλώνος

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 15:34

Η δημοτική παράταξη «Δήμος Αυλώνος - Πορεία Ανάπτυξης» διοργάνωσε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, συζήτηση με θέμα «Το πρόγραμμα Καλλικράτης και η προοπτική του Δήμου Αυλώνος και της ευρύτερης περιοχής.» Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά το προτεινόμενο Πρόγραμμα Καλλικράτης για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη δημιουργία μεγάλων και ισχυρών Δήμων.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσούλης παρουσίασε την πρότασή του για τη δημιουργία του δήμου της Βόρειας Καρυστίας, δηλαδή του ενιαίου δήμου Αλιβερίου - Κύμης αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του για την αναγκαία συνεργασία των τοπικών κοινωνιών της Βόρειας Καρυστίας και τη σημασία που έχει η συνέργεια του Αλιβερίου και της Κύμης σε αυτόν το νέο μεγάλο δήμο, τον τέταρτο σε πληθυσμό δήμο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος ο δήμαρχος Αυλώνος μίλησε για τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να ενώσουν τη Βόρεια Καρυστία και την ανάγκη να τεθεί τέρμα σε αντιλήψεις διάσπασης και απομονωτισμού αναφέροντας το παράδειγμα του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα - Κύμη ο οποίος, ενώ είναι πρόταση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το 2003 προβάλλεται ως δήθεν νέο όραμα το οποίο διακατέχεται από την προσπάθεια να απομονωθεί το Αλιβέρι και οι άλλες τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Καρυστίας. Ο νέος οδικός άξονας είναι αναγκαίος, είπε ο κ. Κατσούλης, ως άξονας ανάπτυξης της Βόρειας Καρυστίας και δεν μπορεί να έχει άλλη όδευση παρά μόνο την όδευση Χαλκίδα - Αλιβέρι - Λιμάνι Κύμης. "Αυτή είναι η θέση όλων των τοπικών κοινωνιών της περιοχής μας και αυτή πρέπει να γίνει πράξη" είπε χαρακτηριστικά.

Το λόγο έλαβαν αρκετοί από τους παριστάμενους, όπως ο κ. Νίκος Τσερόλας, ο πρώην Κοινοτάρχης Αυλωναρίου κ. Μακρυνικόλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μπιμπλής, κ. Τζόκας, κ. Κότσαρης, κ. Ελένη Λαγού, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Χροναίος, ο Αρχιτέκτονας κ. Νίκος Παναγιώτου, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ της πρότασης για τον ενιαίο Δήμο Αλιβερίου Κύμης, για τα οφέλη της περιοχής της Βόρειας Καρυστίας, για τη δευτερεύουσα σημασία της έδρας σε σχέση με την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες αλλά και την ανάγκη να ανακατανεμηθούν οι υπηρεσίες με γνώμονα την προσβασιμότητα. Όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τις μικροπολιτικές και αυθαίρετες προσπάθειες ορισμένων κύκλων - με ροπή στα αυθαίρετα και τις αυθαιρεσίες, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αυλώνος, να τεμαχίσουν το Δήμο Αυλώνος για να ικανοποιήσουν προσωπικές και ιδιοτελείς στοχεύσεις. Στη συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Οξυλιθιωτών με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Τριανταφύλλου, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι Οξυλιθιώτες συμφωνούν για τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Βόρειας Καρυστίας και δήλωσαν συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Στο τέλος ο κ. Κατσούλης, ανακεφαλαιώνοντας δήλωσε ότι η πλειοψηφούσα Δημοτική Παράταξη του δήμου Αυλώνος θα προωθήσει την πρότασή της πλέον προς το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία του Δήμου Αυλώνος είναι οι απολύτως αρμόδιοι για να αποφασίσουν για την προοπτική του δήμου Αυλώνος στο Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Σχετικό θέμα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο