Προβλήθηκαν τα ευβοϊκά προϊόντα στην Κίνα

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007, 15:25

Το Επιμελητήριο Ευβοίας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Σίμωση, στα πλαίσια των προσπαθειών για προβολή και προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων και των ευβοϊκών εξαγωγικών επιχειρήσεων συμμετείχε με περίπτερο στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών "11th FCH CHINA", που έγινε στο "Shanghai New International Exhibition Center", στην πόλη της Σανγκάης στην Κίνα την περίοδο 14-16 Νοεμβρίου.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν με προϊόντα τους ήταν οι: Almanda Α.Ε., Η.Μ. Στροφιλιά ΕΠΕ, Απόστολος Λύκος, Κεντρής Α.Ε., Ευβοϊκή ζύμη Α.Ε., Ε. & Δ. Κοντός Α.Ε., Παλίρροια Α.Ε., Ε. Σαμπάνη Α.Ε., Vrinioti wines, Ευάγγελος Σταύρου.

Το Επιμελητήριο προχώρησε στην έκδοση 1500 αντίτυπων ειδικού ξενόγλωσσου φυλλαδίου με τους εκθέτες και τα προϊόντα τους, στα αγγλικά και στα κινέζικα.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες Ευβοϊκή Ζύμη, Κεντρής και Παλίρροια, με την παρουσία αντιπροσώπων τους προώθησαν τα προϊόντα τους σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Τα υπόλοιπα προϊόντα τα προώθησαν μέλη κλιμακίου του Επιμελητηρίου που είχε σταλεί στη Σαγκάη για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκθεσης. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός του κ. Σίμωση, ο Οικονομικός επόπτης κ. Δημήτριος Σταματούκος, και οι διοικητικοί υπάλληλοι Παγώνα Τσάκου και Χρήστος Μουτουσίδης.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης στις 14 Νοεμβρίου, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Αννινος Δημήτριος και ο εμπορικός ακόλουθος κ. Πρεβεζάνος Παναγιώτης, οι οποίοι είχαν συνομιλία με τους κ.κ. Σίμωση και Σταματούκο, καθώς και με τους εκπροσώπους των ευβοϊκών επιχειρήσεων, σχετικά με την αγορά της Σαγκάης και τους τρόπους διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων σ' αυτή την αγορά.

Επίσης, υπήρξε επαφή με κινέζικες εταιρίες και εταιρίες ξένων οικονομικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στους τομείς οργάνωσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην αγορά της Κίνας, και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία με το Επιμελητήριο και τις εξαγωγικές ευβοϊκές επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθηθούν αυτές στην είσοδό τους στη νέα αυτή αγορά.

Τέλος, κατά την τελευταία ημέρα της έκθεσης, με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας, διοργανώθηκε "Ελληνική βραδιά" σε ελληνικό εστιατόριο της Σαγκάης, όπου μεταξύ των άλλων εδεσμάτων διατέθηκαν και προϊόντα από την έκθεση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Ελληνικό Προξενείο της πόλης δια εκπροσώπων του, ο εκπρόσωπος του ΟΠΕ κ. Μανώλης Δανιήλ, εκθέτες του ελληνικού περιπτέρου, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σαγκάη, σε μία προσπάθεια γνωριμίας και διάδοσης των ευβοϊκών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο προγραμματίζει τη διοργάνωση σύσκεψης με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού, όπου θα γίνει εκτενής αναφορά για το ενδιαφέρον και τις προοπτικές της κινέζικης αγοράς.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο