Θέματα προς συζήτηση βάζει η Ντούρου στο Ν.Σ.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007, 10:06

Η νομαρχιακή σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ, Σοφία Ντούρου, θα θέσει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στις 21 Νοεμβρίου, τα παρακάτω θέματα:

"1. Με έγγραφό μας στις 20/10/07 σας είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εάν θεωρήσουμε ότι η πρότασή μας καλύπτεται από το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σας επισημαίνουμε ότι πέρα από το κατεπείγον πρόβλημα για τις πυρόπληκτες περιοχές, ζητήσαμε να ενημερωθούμε συνολικά για τα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, αντικατολισθητικά έργα που πρέπει να γίνουν σε όλο το νομό και γιατί δεν προχωρούν.

2. Στον τύπο της Κυριακής σε δημοσίευμα διαφαίνεται, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική καύση RDF από τη LAFARGE στο Αλιβέρι. Ζητάμε να υπάρχει τοποθέτηση για το αν έχετε ενημέρωση και τι μέτρα θα πάρετε ώστε να εμποδιστεί η LAFARGE με δεδομένη την αρνητική τοποθέτηση του Ν.Σ.

3. Για μια ακόμα φορά θα θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης, την πρότασή μας για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE δίπλα από το 21ο Δημοτικό σχολείο και 3ο Ν/γείο Χαλκίδας. Ήδη έχετε στα χέρια σας την επιστολή του συλλόγου γονέων που ζητά τη στήριξη του Ν.Σ. ώστε να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των μικρών μαθητών από την επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Δεν μπορεί η κάθε πολυεθνική, προκειμένου να εξασφαλίζει την κερδοφορία της να απειλεί, όχι μόνο την υγεία των παιδιών, αλλά και αυτούς που αντιδρούν και διαμαρτύρονται, όπως έκανε με πρόσφατη επιστολή της, αφού έχει τη «στήριξη» της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που της επιτρέπει να κάνει τους ανθρώπους πειραματόζωα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε και ζητάμε πάλι να πάρετε τώρα την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση της κεραίας".

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο