Αποστόλου: "Πανικόβλητη η κυβέρνηση πίσω από τις καταστροφές"

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007, 10:08

Ο Βαγγ. Αποστόλου, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Αυτοδιοικητικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσσόπουλου και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν μια κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη πίσω από τις καταστροφές και ανακοινώνει δράσεις για την αντιμετώπισή τους δείχνει όχι μόνο αδυναμία πρόβλεψης αλλά και έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού.

Οι πρόσφατες καταστροφές στις πυρόπληκτες περιοχές ήταν αναμενόμενες αφού, παρότι υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος, δεν έγιναν οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις για να τις αποτρέψουν. Αρκεί μια εικόνα από τις πληγείσες περιοχές να αποδείξει ότι οι δηλώσεις του κ. Σουφλιά για επιτυχή αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων είναι εκτός πραγματικότητας.

Όσον αφορά στο εξαγγελθέν πρόγραμμα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, για να καταστεί αξιόπιστο πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένη χρηματοδότησης. Διαφορετικά θα αποτελεί μια απλή άσκηση επί χάρτου, όπως έχει συμβεί και παλιότερα σε ανάλογα προγράμματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών».

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο