Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Από τη Χαλκίδα....κατακτά τον κόσμο

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010, 12:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Αξια προσοχής είναι η διαδρομή της κεραμοποιίας SABO S.A, της ελληνικής βιομηχανίας που ανταγωνίζεται Γερμανικούς και Ιταλικούς κολοσσούς.

Πρόκειται για μία εταιρεία που αν και έχει έδρα την έδρα της στην Εύβοια δεν είναι σε πολλούς γνωστή. Ο λόγος είναι ότι η εν λόγω εταιρεία που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εγκαθιστά μηχανήματα, γραμμές και ολοκληρωμένα εργοστάσια κεραμοποιίας σε όλη την ευρωπαϊκή βιομηχανία δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό.

Στο ένθετο business stories της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" γίνεται παρουσίαση της SABO και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Κοίλιαρη Δημήτρη, ο οποίος τονίζει ότι "πριν 25 χρόνια δεν προτιμήσαμε να πάμε στον εύκολο δρόμο της γεωργίας και του τουρισμού, όπως επιλέγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην πατρίδα μας. Πριν από 25 χρόνια επενδύσαμε βιομηχανικά. Είναι αυτό που έλεγε ο Μποδοσάκης: θέλαμε να βλέπουμε ...καμινάδες να δουλεύουν. Έχουμε ένα εξειδικευμένο προϊόν υψηλής ποιότητας που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά. Παλεύουμε, λοιπόν, με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. Και θα τα καταφέρουμε. Για αυτό το λόγο σε παγκόσμιο επίπεδο διατηρούμε τους αναπτυξιακούς μας ρυθμούς στο 5% ενώ μέχρι το 2011 θα πάμε στο 20%".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.