Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τον Ασωπό επέλεξε η Δέσποινα Σπανούδη για την παρουσίαση των υποψηφίων

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010, 14:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, με επικεφαλής τη Δέσποινα Σπανούδη, παρουσίασε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, προγραμματικούς άξονες και υποψηφίους στον Ασωπό, ως σύμβολο των δεινών των ανθρώπων και του περιβάλλοντος της Στερεάς.

Τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την εκλογική διαδικασία για να καταδείξουν τις ευθύνες νομαρχών που τώρα θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφή της περιφέρειας και ως περιφερειάρχες. Ταυτόχρονα, θέλουν να αναδείξουν προτάσεις για έναν άλλο δρόμο για τη Στερεά, με βάση την ποιοτική εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος. Το πολυσέλιδο και λεπτομερές πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα με τρόπο που θα ευνοεί τον διάλογο με σκοπό τη συνδιαμόρφωση προτάσεων μέσα από συλλογική επεξεργασία.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται, είναι ότι τόσο η υποψήφια περιφερειάρχισσα όσο και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι πολίτες με συμμετοχή στα κινήματα και τους αγώνες για την προστασία των κοινωνικών κατακτήσεων και τους περιβάλλοντος, ενώ έχουν επιπλέον επιστημονική παιδεία και εργασιακή εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, πολιτικής για την αξιοβίωτη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τον πολιτισμό. Πρόκειται για τους Κώστα Κουρκούτη (πολιτικό μηχανικό, ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, Βοιωτία), Βασιλική Λέβα (φιλόλογο με έντονη δραστηριότητα στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, Φθιώτιδα), Δέσποινα Μαρίνου (αρχιτεκτόνισσα και γνωστή στην περιοχή ακτιβίστρια του αριστερού και του οικολογικού κινήματος, ειδική στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική, Εύβοια), Απόστολο Τσιάμη (γεωπόνο με ειδικότητα στην βιολογική γεωργία, συνδικαλιστή, Φωκίδα) και Κώστα Ντούσγο (εργαζόμενο στο χώρο του πολιτισμού με αδιάλειπτη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, Ευρυτανία).


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.