Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενημέρωση για το "μέγεθος της μερίδας" στη Χαλκίδα

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 16:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Πρώτος «σταθμός» του portal διατροφής medNutrition, που τη φετινή σεζόν φέρνει την ενημέρωση για το μέγεθος της μερίδας κοντά στους κατοίκους άλλων πόλεων της Ελλάδας, ήταν η Χαλκίδα.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 4.000 ενημερωτικές αφίσες μοιράστηκαν στην παραλία της πόλης. Οι αφίσες φτιάχτηκαν για να ενημερώσουν το κοινό, πόσο πρέπει να τρώνε καθημερινά από κάθε κατηγορία τροφίμου. Κι αυτό γιατί, έρευνες δείχνουν ότι τρώμε με «μπούσουλα» τη μερίδα του εστιατορίου, η οποία, τις περισσότερες φορές είναι διπλάσια ή τριπλάσια από το κανονικό. Μάλιστα, στην αφίσα, για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη, κάθε τροφή αντιστοιχήθηκε με κάποιο αντικείμενο από την καθημερινή ζωή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, καρδιολόγος κ. Γεώργιος Βοσκός, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου της Χαλκίδας, κ. Παντελής Κούκος κ.α..

Αρκετοί ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν ειδικό ερωτηματολόγιο από το οποίο η επιστημονική ομάδα του mednutrition φιλοδοξεί να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο ενημέρωσης του κοινού για το μέγεθος της μερίδας και τα συνηθέστερα λάθη τους. Συνολικά, συμπληρώθηκαν περίπου 300 ερωτηματολόγια.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.