Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πρόγραμμα για ασφαλείς οδικές μεταφορές από την ΑΓΕΤ Ηρακλής

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 14:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το πρόγραμμά της για Ασφαλείς Οδικές Μεταφορές παρουσίασε η ΑΓΕΤ Ηρακλής στο "5ο διεθνές συνέδριο για την έρευνα στις Μεταφορές", που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Σεπτεμβρίου, στο Βόλο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (I.MET.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είχε ως στόχο την παρουσίαση ερευνητικών δραστηριοτήτων και καλών πρακτικών στον τομέα των Μεταφορών από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο προϊστάμενος Οδικών Μεταφορών, κ. Θωμάς Κόρδας, παρουσίασε το σύστημα διαχείρισης οχημάτων Trucks Control System για την οργανωμένη διαχείριση και ασφαλή εκτέλεση του μεταφορικού έργου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Το σύστημα στηρίζεται στην εγκατάσταση και χρήση συστημάτων GPS στα σιλοφόρα οχήματα, τα οποία παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη θέση του οχήματος, την πορεία του και τυχόν παρεκκλίσεις, την κατάσταση του οδηγού και τις ώρες απασχόλησης, καθώς και το συνολικό προγραμματισμό και εκτέλεση του μεταφορικού έργου.

Για τους συνεργάτες της στις οδικές μεταφορές, η ΑΓΕΤ Ηρακλής οργανώνει συναντήσεις για Ασφαλείς Οδικές Μεταφορές. Το 2010, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την ασφάλεια με τη συμμετοχή 636 συνεργατών, οι οποίες εστίασαν στη συμμόρφωση και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την αναφορά και καταγραφή ανασφαλών καταστάσεων σε όλους τους χώρους εργασίας των οδηγών για την εξάλειψη ή τον περιορισμό τους και την πιστή εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς εργασίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.