Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η Χαλκίδα κέντρο εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων μέσα από τη δράση της "Εστίας Γνώσης"

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 14:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, με την ευκαιρία της έναρξης των επιστημονικών-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της για το σχολικό έτος 2010-2011, διοργανώνει τηλε-διάλεξη από την Γκρενόμπλ της Γαλλίας, του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και κάτοχο της έδρας Schneider-INRIA του εργαστηρίου Πληροφορικής Verimag της Γκρενόμπλ κυρίου Ιωσήφ Σηφάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ στο "Κόκκινο Σπίτι" και απευθύνεται σε καθηγητές, κυρίως, της Πληροφορικής, αλλά και σε Μαθηματικούς, Φυσικούς και γενικότερα καθηγητές των θετικών επιστημών.

Ο κ. Σηφάκης στην ομιλία του θα παρουσιάσει μία σύντομη αναδρομή των βασικών αποτελεσμάτων της επιστήμης της Πληροφορικής καθώς και τις εφαρμογές και επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη της "Κοινωνίας της Πληροφορίας".

Το πρόγραμμα "τηλΕστία" είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, που για πρώτη φορά λειτουργεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη με εξαίρεση μια αναφορά παρόμοιας προσπάθειας στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία σ' έναν καθηγητή και δύο τάξεις που απέχουν μεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα να κάνουν ταυτόχρονα μάθημα και να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο.

Στόχος της Εστίας Γνώσης είναι πολύ σύντομα το σύστημα αυτό να αναπτυχθεί σε τέτοιο σημείο ώστε καθημερινά μέχρι 8 σχολεία, από όλο τον κόσμο, ταυτόχρονα να επικοινωνούν αμφίδρομα με το "Κόκκινο Σπίτι" καθιστώντας τη Χαλκίδα σε πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης, ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών ιδεών.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.