Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πρωτοβουλίες δράσης προτείνει η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η γραμματεία Ευβοίας του ΠΑΜΕ συζητήθηκαν οι συνέπειες στην περιοχή μας, από την οικονομική κρίση και προτάθηκε η συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Δράσης περιοχής Αλιβερίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση με διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου για να να αποτρέψουν τις αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει στο σημερινό εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη και τις οικογένειές τους, που αποτελούν την πλειοψηφία του λαού, σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπή εισοδήματα, δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, χωρίς την ανασφάλεια και την αγωνία για την επιβίωση, είναι ο κοινός αγώνας για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης"

Είμαστε πεισμένοι, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των εργαζομένων, του λαού να επιβάλει το δίκιο του. Παλεύουμε με τη συμμαχία μας να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχη δύναμη και να διεκδικήσει τη δική της εξουσία.

Μπορούμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα τέτοιο ενιαίο, αποφασιστικό μέτωπο αγώνα.

Μπορούμε να πάρουμε συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Μπορούμε, για παράδειγμα, όσον αφορά στους ανέργους να υλοποιήσουμε την ιδέα για παύση πληρωμών σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.), παύση πληρωμών των στεγαστικών δανείων.

Αντίστοιχα παύση πληρωμών των δανείων των φτωχών κατεστραμμένων αγροτών, των μικρών ΕΒΕ που οι επιχειρήσεις τους κλείσανε.

Μπορούμε επίσης να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και αντίστοιχες παρεμβάσεις για να εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση σε μια σειρά προνοιακές υποδομές όπως νοσοκομεία, ΙΚΑ, βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς να πληρώνουν κανένα τίμημα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.