Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Γιώργος Φραντζής: "Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό φορέα"

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010, 12:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Διευκρινήσεις δίνει προς κάθε κατεύθυνση ο συνδυασμός Πολιτεία Ευρίπου και κάνει σαφές πως οι πολιτικές πεποιθήσεις των στελεχών, που απαρτίζουν το συνδυασμό τους δεν τους απασχολούν, ούτε γνωρίζουν ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των φίλων της κίνησης.

Με τον τρόπο αυτό απαντούν στα περί Δημοκρατικής Αριστεράς, ως το χώρο από τον οποίο προέρχονται στελέχη που συγκροτούν την κίνηση και παράλληλα, υπενθυμίζουν, ότι "η κίνηση δημιουργήθηκε χρονικά πολύ πιο γρήγορα της νεοσύστατης Δημοκρατικής Αριστεράς".

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν τα εξής:

"Η κίνησή μας είναι μια αυθεντική κίνηση πολιτών χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση και λειτουργεί με όρους άμεσης δημοκρατίας με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και συναίνεση. Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με παρουσία στα κινήματα πολιτών για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Οι φίλοι της Πολιτείας Ευρίπου είναι πολίτες χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις και μπορεί να ανήκουν σε ένα πολιτικό χώρο ή να είναι ανέντακτοι.

Η Πολιτεία Ευρίπου δεν συνεργάζεται με κανέναν πολιτικό φορέα.

Όποιος πολίτης, φορέας, συλλογικότητα θέλει να εκφράσει την υποστήριξή του προς την κίνησή μας είναι ελεύθερος να το κάνει αλλά το ξεκαθαρίζουμε απόλυτα.

Με κανέναν δεν έχουμε καμιά προνομιακή σχέση. Δεν υπάρχει εκπροσώπηση κανενός φορέα στην κίνησή μας και οι φίλοι της κίνησης παρίστανται στις εργασίες της κίνησης ως φυσικά πρόσωπα εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό τους.

Ο επικεφαλής της κίνησής μας Γιώργος Φραντζής, σύμφωνα με την δήλωσή του στην συνέλευση της ανακήρυξής του, δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό φορέα.

Καταλαβαίνουμε ότι επειδή δεν είχαμε στο παρελθόν αυθεντικές κινήσεις πολιτών χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις να δημιουργεί συγχύσεις, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει. Η Πολιτεία Ευρίπου φιλοδοξεί να είναι ένα τέτοιο εγχείρημα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.